- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija je zaboravila prvaka sveta kojeg cene Španci, a jure Englezi i Bosanci

© Foto : NISfudbaler Crvene zvezde Srđan Babić
fudbaler Crvene zvezde Srđan Babić - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
Pratite nas
Srđan Babić izborio je sa Almerijom povratak u Primeru, a španski klub odlučio je da otkupi njegov ugovor od Crvene zvezde za 1,1 milion evra. Levonogi štoper iza sebe ima odličnu sezonu i prava je šteta što ga selektor Srbije Dragan Stojković Piksi( još) nije pozvao među Orlove, samo kako bi ga uživo video na delu.
Srđan Babić je miran i tih, ali na terenu maksimalno profesionalno obavlja svoj posao. Dobre partije štopera kojem je leva noga jača, nisu promakle Hetafeu koji želi da ga angažuje, isti je slučaj sa Seltom, dok se za cenu bivšeg igrača Crvene zvezde raspituje i Kristal Palas najstariji klub na svetu.
U sezoni 2021/22 Srđan Babić odigrao je čak 37 utakmica za Almeriju i bio je jedan od ključnih igrača što je klub ekspresno izborio povratak u elitno društvo španskog fudbala. Odigrao je 3.453 minuta i uspeo je jednom da zatrese mrežu.
I dok pod zastavom Srbije trenutno nema mesta za momka koji je na Novom Zelandu pre sedam godina postao prvak sveta sa Orlićima, to bi mogla da iskoristi Bosna i Hercegovina, s obzirom na to da je rođen u Banja Luci.
Babić je oduševio sve odličnim partijama u Almeriji sa kojom je potpisao ugovor da 2026. godine.
„Srđan Babić će nastaviti da nosi dres Rohiblankosa do juna 2026. godine nakon što je Almerija aktivirala otkupnu klauzulu. Almerija je tako postigla dogovor o produžetku saradnje sa još jednim od ključnih igrača u tek okončanoj sezoni“, navedeno je na sajtu španskog kluba.
Činjenica je da su levonogi štoperi retkost i pravo bogatstvo. A Srbija ih ima – tu su Strahinja Pavlović koji je Piksijev miljenik, i Stefanu Mitroviću je leva noga jača, baš kao i Matiji Nastasiću koji u poslednje vreme ne dobija šansu u nacionalnom timu zbog čestih povreda, pa je verovatno žestoka konkurencija na pomenutoj poziciji jedini razlog što ga Piksi ne poziva.
Babić ima 26 godina, posle titula sa Zvezdom, iskustvom koje je stekao u Portugaliji igrajući za Famalikao, kao i sada u Španiji, sigurno je da želi da gradi i reprezentativnu karijeru, a u slučaju da izostane poziv Srbije, sigurno je da BiH neće sedeti skrštenih ruku i čekati...
Fudbaler reprezentacije Rusije Artjom Džuba nakon postignutog gola na Svetskom prvenstvu u fudbalu - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
SPORT
Čudnovata priča ruskog golgetera – potpuno suprotna modernom fudbalu
Malkom, Klaudinjo i Artjom Dzjuba - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
SPORT
Novi udar na ruski fudbal – i reakcija agenta: „Moji igrači su srećni u Rusiji!“
Osman Bukari, Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
SPORT
Zvanično: Zvezda predstavila pojačanje od dva miliona evra
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala