- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čudnovata priča ruskog golgetera – potpuno suprotna modernom fudbalu

© Sputnik / Evgeniя Novoženina / Uđi u bazu fotografijaFudbaler reprezentacije Rusije Artjom Džuba nakon postignutog gola na Svetskom prvenstvu u fudbalu
Fudbaler reprezentacije Rusije Artjom Džuba nakon postignutog gola na Svetskom prvenstvu u fudbalu - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
Pratite nas
Ruski fudbaler Artjom Dzjuba sam traži klub ovog leta, bez pomoći menadžera. Želi da ide u Tursku, interesuju se tri kluba, ali - nema posrednika. Ovakav slučaj nije baš čest i logično je da se postavlja pitanje - zbog čega je to tako.
Kratak odgovor bi bio da Dzjuba nije imao dobar odnos sa menadžerima kroz karijeru, te da ih baš i ne voli. Pa je zato odlučio da uzme stvari u svoje ruke, sada u poznim godinama karijere.
Deluje da će Dzjuba napustiti Rusiju, ugovor sa Zenitom mu ističe, tri turska kluba su pokazala interesovanje, a Dzjuba sam rešava pitanje svoje sudbine.
Koren problema Dzjuba sa menadžerima vuče još od ranije. Posle Svetskog prvenstva 2018. godine Dzjuba je privukao pažnju Evertona, Njukasla i Vest Hema. Bio je najbliži odlasku u London, ali od toga na kraji nije bilo ništa.
Artjom je posle svega okrivio menadžere, Alana Aguzarova i Nikolaja Gramatikova.
Mogao sam da odem u Englesku, ali su me ageni izdali. Shvatio sam da ruski menadžeri nisu baš ljudi za poštovanje. Tako da sam ostao u Zenitu“, objasnio je Dzjuba.
Potom je Dzjuba imao neuspelu saradnju sa Olegom Artjomovim.
Dzjuba me je napustio iako je imao ponudu iz Kine. Ponudili su mu platu 7.000.000 evra. Rekao je nešto čime je uvredio Kineze, nije izdao sam mene, već mnoge“, rekao je Artjomov jednom prilikom.
Zatim je i Aleksej Safonov, još jedan menadžer, istakao da mu je bilo teško da radi sa Dzjubom.
„Bio sam mu menadžer četiri ili pet godina. Ugovor je potom istakao. Bio je težak klijent“, rekao je Safonov.
Kasnije je Dzjuba ušao i u polemiku sa Hermanom Tkačenkom, još jednim ruskim agentom.
„Tkačenko je svetski šampion među lažovima. Mnogo lepo priča, to je istina. Smeje se, ljubi vas, a onda bude prvi ko će vam zabiti nož u leđa“, rekao je Dzjuba.
Sada posle svega Dzjuba neće da sarađuje ni sa kim, već sam sebi traži sledeću destinaciju.
Čak je ovog leta bio dovođen u vezu i sa Crvenom zvezdom.
Videćemo kako će se Dzjuba snaći u još jednoj ulozi ovog leta. Ko zna, možda posle igračke karijere i sam postane menadžer.
Aleksandar Filipović - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
SPORT
Belorusija će ga pamtiti, ali – vreme je za povratak u Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala