- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Firenca je ostala bez superheroja i spas traži ponovo u Srbima

© AP Photo / JOSE MIGUEL FERNANDEZLuka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
Pratite nas
Fiorentina je minulu sezonu Serije A završila na sedmoj poziciji i igraće kvalifikacije za Ligu konferencije. Ipak, klub iz Firence koji je prodao Juventusu prvu zvezdu Dušana Vlahovića, ima daleko veće ambicije, a glavne mete u letnjem prelaznom roku su Luka Jović i Vanja Milinković-Savić.
Prema pisanju španskih i italijanskih medija Real Madrid i Fiorentina su nadomak dogovora da srpski reprezentativac Luka Jović stigne u Firencu na jednogodišnju pozajmicu i to besplatno.
To nije sve. „Ljubičasti“ nemaju da plaćaju njegovu kraljevsku platu, pa su zatražili od Madriđana da podele troškove, čime bi Fiorentina za jednogodišnju pozajmicu morala da izdvoji tri miliona evra.
Jasno je da Real i Fiorentina nisu za poređenje i da bi to neki nazvali prelaskom „s konja na magarca“, ali Luka je u situaciji kada mu je od imena kluba daleko bitnija minutaža u mundijalskoj godini. Kako bi bio u što boljoj formi za kraj novembra i početak decembra za kada je zakazan početak Svetskog prvenstva u Kataru.
Ljubinko Drulović i Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
SPORT
360 minuta za deset dana – šta je videla Srbija, a šta je video Piksi
U Realu je nekadašnja gol-mašina Ajntraht Frankfurta i Crvene zvezde bio zakucan za klupu, dok bi u Fiorentini dobio željene minute da se vrati u prepoznatljivu formu i bude na raspolaganju selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i Srbiji u Kataru.
Upravo je Piksi napravio pun pogodak nakon što je u utakmicama Lige nacija pružio šansu Luki, koji mu se odužio golovima protiv Slovenije i Švedske.
Ipak u konkurenciji sa Benzemom, Vinisijus Žuniorom i Rodrigom, Jović je pao u treći plan kod Karla Ančelotija, dok bi ga u Fiorentini dočekali raširenih ruku i bio bi prva opcija u napadu uz Kabrala, Kokorina koji se nije proslavio, kao i Kšištofa Pjonteka.
U Fiorentini su već Nikola Milenković kojeg uveliko merkaju brojni evropski klubovi, tu su još i Aleksa Terzić i Matija Nastasić, dok bi srpska kolonija u Fircenci mogla da bude bogatija i za Vanju Milinković-Savića koji se pominje kao jedno od rešenja među stativama.
Navodno, Vanja bi dve godine pre isteka ugovora mogao da napusti Torino i da bude deo razmene između „bikova“ i „ljubičastih“, dok bi u suprotnom pravcu otišao Bartolomej Dragovski.
Mlađi brat zvezde Lacija Sergeja Milinković-Savića trenutno je prvi izbor Dragana Stojkovića Piksija na golu Srbije i njemu je takođe neophodno da ima minutažu u klubu kako bi ostao u formi za Svetsko prvenstvo u Kataru.
Granit Džaka pokazuje albanskog orla na utakmici Švajcarska-Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
SPORT
Provocirao Srbiju, a sada je epicentru skandala i pod istragom zbog klađenja
Danil Utkin, fudbaler Rostov - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
SPORT
Bombarder sa Dona se vratio kući /video/
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
SPORT
Iz Surdulice u Rusiju za 180.000 evra
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala