- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

360 minuta za deset dana – šta je videla Srbija, a šta je video Piksi

© Foto : Fudbalski savez SrbijeLjubinko Drulović i Dragan Stojković
Ljubinko Drulović i Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
Pratite nas
Još jedna reprezentativna pauza je iza nas. Četiri meča u deset dana odigrali su fudbaleri Srbije u Ligi nacija, osvojili sedam od mogućih 12 bodova i završili iza vodeće Norveške u grupi B4. Selektor Dragan Stojković Piksi je koristio veliki broj igrača i video sa kakvim kadrom raspolaže pred Mundijal, a Srbija je ponovo videla ofanzivan fudbal.
Bila je ovo ujedno i pretposlednja pauza uoči Mundijala u Kataru, a ritam utakmica na svaka tri dana nije dozvolio selektoru Stojkoviću da uigrava isti tim. Morao je Piksi da kombinuje, zbog vidnog umora, često i menja sastav tima, ali kada se sve sagleda, deluje da ekipa ima okosnicu, glavu i rep, kako treneri to vole da kažu.
Ljubinko Drulović, član stručnog štaba „orlova“, kaže da treba biti zadovoljan ostvarenim u relativno teškim uslovima.
„Možda smo mogli da osvojimo koji bod više, pre svega u ovoj poslednjoj utakmici u Sloveniji, ali s obzirom na prikazano možemo biti zadovoljni jer još uvek zavisimo od nas samih u borbi za prvo mesto. Odluka će svakako pasti u septembru“, istakao je Drulović na početku razgovora za Sputnjik.
© Sputnik / Lola ĐorđevićDetalj sa utakmice Srbija - Slovenija
Detalj sa utakmice Srbija - Slovenija - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
Detalj sa utakmice Srbija - Slovenija
Nekadašnji trener Partizana kaže da su oscilacije kod svih timova, pa i u našem bile razumljive.
„Osetio se umor, svi su pomalo kukali, jer nije lako igrati četiri utakmice za deset dana. Generalno sve je dobro prošlo i videlo se da Srbija ima svoj stil koji selektor gaji. Sve utakmice su bile zanimljive, sa mnogo neočekivanih rezultata, čak i pobeda ekipa koje nisu bili favoriti. Verovatno je i zamor koji je postojao kod igrača u finišu sezone uticao na sve to. S druge strane bilo je i timova koji vole da igraju protiv jačih protivnika, koji su motivisaniji da se dokažu i pokažu“, dodaje Drulović.
Na pitanje da li je reprezentacijama bilo u interesu da igraju ovakvu Ligu nacija, kao što je realizovana u junu, Drulović odgovara:
„Malo je sve poremećeno. Normalno da je teško, nije lako, ali je sve poremećeno zbog Svetskog prvenstva. Verovatno je i UEFA gledala kako da prilagodi kalendar u susret Mundijalu. Možda bi, da su ostavili tri-tri, bilo bolje i manje naporno, ali opet u septembru će se igrati te dve utakmice i to je jedino okupljanje koje će reprezentacije imati uoči Svetskog prvenstva. Četiri utakmice je mnogo, sada se desilo, ali ne verujem da će u narednom periodu ponovo da se desi da igramo četiri meča u jednom terminu.“
Ljubinko Drulović u Miljanovom korneru
Ljubinko Drulović u Miljanovom korneru - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
Ljubinko Drulović u Miljanovom korneru
Selektor Stojković je dosta kombinovao, nijednom nije igrao sa istih 11 igrača, a Drulović poručuje da su svi dobili podjednaku šansu da se nametnu pred Svetsko prvenstvo.
„Većina igrača na koje selektor računa je bila sa nama i dobila priliku. Nedostajali su Vlahović i Spajić zbog povreda, i Nastasić koji je imao manjih problema s povredom. Mislim da su svi dobili šansu i da selektor ima bolji utisak ko će biti na konačnom spisku. I dobro je što će biti 26 igrača na Svetskom prvenstvu, što je FIFA dozvolila na predlog Piksija. Da je Spajić bio fit i on bi bio tu. Našim igračima je sada najvažnije da igraju, da se dobro spreme, da budu standardni u svojim timovima od jeseni i tako budu u konkurenciji za Katar.“
© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska reprezentacija Srbije
Fudbalska reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
Fudbalska reprezentacija Srbije
Drulović ističe da su očekivanja ispunjena i najavljuje pohod na prvo mesto u grupi u septembru.

„Sigurno je da nismo planirali da izgubimo od Norveške kod kuće. S obzirom na to kako smo krenuli, mislim da je skor odličan. Možda smo mogli dva boda više da imamo zbog te utakmice u Sloveniji gde smo vodili sa 2:0, ali su oni napravili povratak i stigli do boda sa dva gola. Ali i dalje zavisimo od nas i taj direktni duel u Norveškoj će odlučiti ko će biti prvi. Imaju i oni gostovanje u Sloveniji pa ćemo videti. Dobro je što sve zavisi od nas. Pokazaćemo da li smo sposobni da ostvarimo taj cilj koji smo planirali, da budemo prvi. Stvarno bismo voleli da budemo prvi u grupi, da se plasiramo rang više i dovedemo najbolje evropske selekcije u Beograd, da obradujemo navijače“.

Piksijev saradnik smatra i da nismo zaslužili da izgubimo od Norveške na Marakani.
„Oni su naš najlošiji period na početku utakmice kaznili golom, a nas u nastavku nije hteo pogodak. Norvežani su defanzivno sve izblokirali što može da se izblokira. Generalno, možemo da budemo zadovoljni igrom u svim utakmicama, vidi se ono što Piksi hoće od prvog dana, da igramo ofanzivno, onako kako publika voli, da su utakmice lepe za gledanje. Vidi se emocija do samog kraja i u tom pogledu možemo da budemo zadovoljni. Borićemo se da budemo prvi. A sve pohvale i za naše igrače, svi su bili profesionalni, maksimalni, sve je bilo baš kako treba“, zaključuje Ljubinko Drulović.
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Hrvatska policija - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
SPORT
„Dogodio se policijski teror“ – novinar preneo šokantne detalje haosa u Hrvatskoj /video/
Srpski trener Slaviša Jokanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
SPORT
Dogovoreno: Jokanović na klupi ruskog velikana!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala