- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal se konačno oglasio: Namera je da idem na Vimbldon

© AFP 2023 / ANDREW COULDRIDGERafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Pratite nas
Rafael Nadal, španski teniser, na vanrednoj konferenciji rekao je da su velike šanse da će učestovati na Vimbldonu i da je stanje sa stopalom zadovoljavajuće.
Nakon što je uslikan na štakama po dolasku u Barselonu, pretpostavljalo se da su injekcije ostavile posledice na Nadala posle Rolan Garosa.
Međutim, Španac je sve demantovao kada je odradio trening na travi, a potom i sazvao konferenciju na kojoj je skoro potvrdio učešće na Vimbldonu.
„Stanje sa stopalom je za sada zadovoljavajuće, moja namera je da igram Vimbldon. Postoji mogućnost za to, a ja ću u ponedeljak otići na pripreme. Igraću egzibiciju u Harlingemu, trenirati nedelju dana i videti kakva je situacija“, rekao je Nadal koji je očigledno spreman za londonsku šljaku.
Poslednji meč na Vimbldonu Nadal je odigrao 2019. godine kada je u polufinalu izgubio od Rodžera Federera.
„Nisam igrao na Vimbldonu tri godine i uzbuđen sam. Ne znam šta će se desiti u narednih pet dana, biću oprezan i uradiću sve kako bih bio prisutan tamo“, najavio je španski as.
Rafi se pruža prilika da ove godine osvoji Kalendarski Grend slem. Posle trofeja na Australijan openu i potom na Rolan Garosu, Nadalu ostaju još dva Grend slema, ali će konkurencija biti jača.
„Ja sam profesionalni teniser i želim da što više ispratim godišnji raspored. Daću sve od sebe da to uradim. Moja namara je da igram na Vimbldonu, potom da se odmorim pa da igram u Kanadi i na US Openu“, rekao je Nadal.
Novak Đoković nije bio u mogućnosti da igra u Australiji, dok je u Parizu Nadal igrao na omiljenoj podlozi. Na travi i betonu situacija je mnogo drugačija.
Jedini problem za srpskog tenisera biće odlazak na US open koji je trenutno nemoguć jer je neveka nevakcinisannim stranicma zabranjen ulazak na tu teritoriju.
Darija Kasatkina - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
SPORT
Kraj za Ruskinje u Berlinu
Karen Hačanov - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
SPORT
Nemac posle preokreta šokirao Hačanova u Haleu
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
SPORT
Rumun ne odustaje: „Novak je napravio fatalnu grešku“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala