- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sistem uništava beogradskog pobednika

© AP Photo / Hamish BlairItalijanski teniser Mateo Beretini proslavlja pobedu nad Gaelom Monfisom u četvrtfinalu Australijan opena 2022.
Italijanski teniser Mateo Beretini proslavlja pobedu nad Gaelom Monfisom u četvrtfinalu Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Pratite nas
Kontradiktornost koju donosi oduzimanje bodova sa Vimbldona najbolje će pokazati slučaj Matea Beretinija, osvajača beogradskog Srbija opena iz 2021. godine koji pravi impresivne rezultate na travi, ali će posle prestižnog Grend slema ispasti iz prvih deset na svetu.
Taman nakon što je uspeo da se vrati posle dugog oporavka od povrede, Mateo Beretini ispašće iz najboljih deset na svetu.
Kada je sezona na travi u pitanju, jedan od najboljih igrača definitivno je Italijan koji se posle osvajanja turnira u Štutgartu uputio u London gde brani trofej.
Iako je Den Evans imao čak sedam brejk lopti u prvom kolu protiv Beretinija, italijanski teniser uspeo da sačuva svaku i na kraju se plasira u drugo kolo rezultatom 6:3, 6:3.
Od 2019. godine Beretini ima impresivnih 27 pobeda naspram samo tri poraza na travi, a prethodne sezone igrao je finale Vimbldona.
Upravo će mu to i zadati najveću muku jer ove godine kao i ostali teniseri ne može da brani bodove sa prestižnog Grend slema.
Nakon što izgubi 1.200 bodova Beretini će doživeti veliki pad na ATP listi i moraće da se oprosti od elitnih Top 10 igrača.
Kada se u prethodne dve godine pogledaju njegovi rezultati na travi, ATP će uz Novaka Đokovića najveću nepravdu zadati Beretiniju.
Pre početka sezone na travi Italijan je rekao da se nalazi u teškoj situaciji, a jedina taktika kojom će se poslužiti jeste da igra što više turnira.
Do oduzimanja bodova došlo je zbog odluke Vimbldona da zabrani učešće Rusima i Belorusima. Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) istakla je da je jedini uslov da se bodovi računaju da ruski i beloruski teniseri i teniserke nastupe na londonskoj travi.
Vremena je sve manje za promene odluka jer Vimbldon počinje 23. juna.
Tim Van Rajtoven - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
SPORT
Medvedev mu se divi – on „sanja“ Novaka na Vimbldonu
Novak Đoković tokom trećeg kola US opena protiv Keija Nišikorija - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
SPORT
Medvedev sa Rusima siguran – Novak i dalje „nepoželjan“
Rafael Nadal i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
SPORT
Nadal je već koristio sumnjive injekcije – Novaka možda čeka Rodžerova sudbina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala