- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev mu se divi – on „sanja“ Novaka na Vimbldonu

© AFP 2023 / SANDER KONINGTim Van Rajtoven
Tim Van Rajtoven - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
Nakon što je pobedio Danila Medvedeva u finalu holandskog Hertogenboša, mladi Tim Van Rajtoven dobio je pohvale od novog broja jedan, ali je on nakon najvećeg trijumfa o karijeri pričao o Novaku Đokoviću i želji da igra protiv njega na Vimbldonu.
Posle neverovatnog podviga u Hertogenbošu, Tim Van Rajtoven, do prethodne nedelje 205. igrač sveta dobio je specijalnu pozivnicu za Vimbldon.
Nakon što je napravio veliko iznenađenje i savladao Danila Medvedeva, mladi Holanđanin skrenuo je pažnju na sebe i zaslužio da se nađe u glavnom žrebu prestižnog Grend slema.
Medvedev je bio oduševljen Rajtovenom koji je pre njega eliminisao i Feliksa Ože Alijasima.
„Ako bude nastavio da igra ovako skoro će biti među prvih 10. Ali uvek postoji „ali“. Nikada ne možemo predvideti budućnost. Ako ovako bude igrao na turnirima, imaće svoje šanse. Zavisiće od žreba, od uslova, ali on će imati prilike da postane veliki teniser. Ali teniski život nije lak, pa da vidimo kako će se nositi sa tim“, rekao je Medvedev za Holanđanina.
Međutim, koliko god je Rajtoven bio impresioniran ruskim asom, kada je stigla pozivnica za Vimbldon njegova prva želja bila je da igra protiv doskorašnjeg broja jedan Novaka Đokovića.

„Dobio sam specijalnu pozivnicu. Prvi put u karijeri igraću u glavnom žrebu nekog Grend slema. Zaista je fantastično. Neverovatno, zapravo neopisivo. Kao malo dete sanjao sam da stojim tamo i sada jesam tu. Zato bi bilo sjajno da u prvom kolu igram protiv Novaka Đokovića. Pogotovo sada kada nema bodova koje treba zaraditi, to mi se čini veoma kul“, rekao je Rajtoven.

Posle turnira u Holandiji, Rajtoven se popeo na 106. mesto na ATP listi i prava je šteta da kada prenese takvu igru na londonsku travu za to ne dobije bodove.
Novak Đoković tokom trećeg kola US opena protiv Keija Nišikorija - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
SPORT
Medvedev sa Rusima siguran – Novak i dalje „nepoželjan“
Rafael Nadal i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
SPORT
Nadal je već koristio sumnjive injekcije – Novaka možda čeka Rodžerova sudbina
Ženska teniska reprezentacija Rusije proslavlja osvajanje Bili Džin King kupa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
SPORT
Rapsodija Ruskinja u Berlinu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala