- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rapsodija Ruskinja u Berlinu!

© AP Photo / Petr David JosekŽenska teniska reprezentacija Rusije proslavlja osvajanje Bili Džin King kupa 2021.
Ženska teniska reprezentacija Rusije proslavlja osvajanje Bili Džin King kupa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
Pratite nas
Ljudmila Samsonova, Ana Kalinska, Katarina Aleksandrova i Veronika Kudermetova, ruske teniserke, zabeležile su pobede i plasman u osminu finala turnira u Berlinu – sve u jednom danu!
Rapsodiju ruskih teniserki pokrenula je Samsonova, 29. teniserka sveta koja je za 81 minut savladala Slovenku Tamaru Zidanšek sa 7:5, 6:1.
Seriju je nastavila Ana Kalinska, 81. na ATP listi iznenadivši Aliz Korne, 34. igračicu takođe pobedom u dva seta, 6:4, 6:4, za nešto duže vreme – ukupno 103 minuta.
Ulogu favorita protiv 67. na ATP listi Marine Zanevske iz Belgije opravdala je Katarina Aleksandarova pobedom za 67 minuta rezultatom 6:3, 6:4, a briljantan dan je kompletirala Veronika Kudermetova pobedivši petu teniserku sveta Arinu Sabalenku preokretom.
Sabalenka, beloruska teniserka, dobila je prvi set sa 6:2, ali je zatim Kudermetova sa 7:5 i 6:4 kompletirala preokret za plasman u narednu fazu.
A u osmini finala turnira u Berlinu Kalinska će igrati protiv Belinde Benčić, a u dva ruska derbija sastaće se Samsonova i Kudermetova, odnosno Kasatkina i Aleksandrova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala