- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruski velikan ima novog trenera – Makedonac stigao u Moskvu

© Sputnik / Mihail Serbin / Uđi u bazu fotografijaKošarkaši CSKA iz Moskve pred duel sa Fenerbahčeom u Evroligi
Košarkaši CSKA iz Moskve pred duel sa Fenerbahčeom u Evroligi - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Pratite nas
Na mesto trenera CSKA iz Moskve zvanično je stigao Emil Rajković, makedonski stručnjak.
Posle odlaska Dimitrisa Itudisa, Rajković je bio najpribližniji klupi ruskog velikana, a na kraju je i došao do tog mesta.
„Ovo je velika čast, a u isto vreme i velika odgovornost, biti trener tako velikog i slavnog kluba sa stogodišnjom istojom kao što je CSKA iz Moskve. Zaista sam ponosan što sam dobio ovaj poziv i trudiću se da opravdam poverenje kluba. Radićemo jako predano i truditi se da igramo modernu košarku koja će biti zanimljiva navijačima“, rekao je na predstavljanju Emil Rajković.
Makedonac je potpisao ugovor na dve godine,a u narednoj sezoni sa CSKA će se spremati samo za VTB ligu, jer je ruski velikan suspendovan u Evroligi.
Rajković je 2019. godine proglašen za najboljeg trenera ruske lige kada je vodio Astanu iz Kazahstana.
Makedonski stručnjak vodio je Feni, Rabotnički, MZT u Makedoniji, a potom i Šljonsk i Astanu. Pretohodnu sezonu proveo je kao trener Avtodor.
„Imali smo nekoliko razgovora do sada putem video linka i bili smo impresionirani Emilovim košarkaškim obrazovanjem, njegovom strašću, ambicijama, sposobnošću da izgradi tim, stvori hemiju neophodnu za pobedu i uspostavi kontakt sa igračima svih uzrasta i nacionalnosti. Iako do sada nije imao iskustva u velikim klubovima, ipak je primetna njegova sposobnost za postizanje rezultata, prevazilaženje poteškoća i očigledan napredak kao stručnjaka.“, rekao je Andrej Vatutin, predsednik kluba.
Kao jednu od važnih prednosti kod Rajkovića, Vatutin vidi to što Makedonac poznaje VTB ligu što ističe da je izuzetno važno u trenutku kada CSKA neće igrati Evroligu.
„Jedan od važnih faktora napretka je njegova želja da savršeno savlada ruski jezik i u tome ima prilično uspeha. Pored toga prtethodne četiri godine je radio u VTB ligi, što je posebno važno sada kada nećemo u Evroligi, poznaje ligrače, trener i način igrača. Emilu želimo da se brzo prilagodi novom poslu i postane autor mnogih uspeha CSKA. Zauzvrat, klub će učiniti sve da se oseća kao deo klupske porodice“, rekao je Vatutin.
Rajković je sa Fenijem osvojio tri titule prvaka Makedonije, dok je sa Astanom tri put bio šampion Kazahstana.
Klej Tompson i Stef Kari, Golden Stejt Voriorsi - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
SPORT
Amerikanac poručio Profesoru: Idemo u Beograd /video/
Nemanja Bjelica i Derik Vajt - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
SPORT
Srpska razglednica iz Amerike /foto/
Golden Stejt - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
SPORT
Golden Stejt i Bjelica preko Bostona do šampionskog prstena /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala