- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpska razglednica iz Amerike /foto/

© AFP 2023 / Ezra ShawNemanja Bjelica i Derik Vajt
Nemanja Bjelica i Derik Vajt - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Pratite nas
Srbi u redovima novog šampiona NBA lige - Nemanja Bjelica i pomoćni trener Dejan Milojević, proslavili sy osvajanje NBA lige i pobedu nad Bostonom - 103:90 tradicionalnim srpskim pozdravom i pokazivanjem tri prsta.
Bjelica je prošlog leta stigao među Ratnike i već u prvoj sezoni u kojoj mu je trener Stiv Ker našao ulogu da obavlja "prljave poslove" tokom plej-ofa, onda kada je to najteže i najpotrebnije, uspeo je da ostvari dečački san i da postane NBA šampion.
Bjelica je tako postao tek četvrti košarkaši iz Srbije koji se okitio NBA titulom, s obzirom na to da je pre njega to uspeo Darko Miličić sa Detroitom 2004. godine, Peđa Stojaković sa Dalasom 2011. godine i Ognjen Kuzmić sa Golden Stejtom 2015.
Profesor iz Srbije koji je na kraju u svlačionici slavio sa tri podignuta prsta, što je tradicionalan srpski pozdrav, i te kako je imao zasluge za osvajanje prstena, bez obzira što mu trener Stiv Ker nije pružio priliku u šestom meču, koji je na kraju bio i poslednji u seriji 4:2.
Ne treba da se zaboravi, niti umanji, doprinos pomoćnog trenera Dejana Milojevića koji je takođe prošlog leta pojačao Ratnike, nakon što se našao u stručnom štabu Stiva Kera.
Upravo su Bjelica i Miloje pokazali tri prsta uz osmeh na licu, posle čega su nastavili da uživaju u slavlju i sedmom prstenu Golden Stejta, a četvrtom u poslednjih osam sezona.
Milojević je posle Igora Kokoškova, nekadašnjeg selektora Srbije, postao tek drugi stručnjak koji je uspeo da se domogne titule u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.
Nekadašnji centar Partizana i brojnih klubova, beležio je fantastične rezultate sa Megom i 2020. godine odlučio je da ode na usavršavanje „preko bare“, a sa Golden Stejtom je postao šampion NBA lige.
Golden Stejt - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
SPORT
Golden Stejt i Bjelica preko Bostona do šampionskog prstena /video/
CSKA Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
SPORT
Otkriveno ko je glasao za izbacivanje Rusa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala