- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Golden Stejt i Bjelica preko Bostona do šampionskog prstena /video/

© AP Photo / Michael DwyerGolden Stejt
Golden Stejt - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Pratite nas
Košarkaši Golden Stejta pobedili su Boston Seltikse u gostima u šestom meču finala NBA lige rezultatom 103:90, čime su stigli do 4:2 u seriji i sedmog šampionskog prstena. Stef Kari obeležio je susret sa 34 poena uz sedam asistencija i isto toliko skokova i na kraju mu je zasluženo pripala MVP nagrada.
Nemanja Bjelica nije ulazio u igru u šestom meču, ali je tokom finalne serije i te kako imao značajan doprinos na putu ka osvajanju prstena. Član Golden Stejta je i pomoćni trener Dejan Milojević.
Dinastija se tako posle četiri godine pauze vratila na presto i to je njihova četvrta titula u poslednjih osam sezona.
Boston je bolje otvorio susret u kojem nije imao pravo na grešku i koji je morao da dobije ukoliko želi da izbori majstoricu. Domaći su poveli 12:2 i sve se odvijalo dobro po njih, ali je vrlo brzo došlo do preokreta.
Razgoropadali su se gosti iz San Franciska, Stef Kari i Klej Tompson počeli su da cepaju mrežicu, dok je šut stao kod Kelta. Već do kraja prve četvrtine gosti su uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist 27:22 i Bostonu više nije bilo povratka.
Stef Kari koji je u potpunosti podbacio u petom susretu, gde nije postigao trojku - šutirao je za tri poena 0/9 bio je centralna figura susreta u "TD Gardenu" i na kraju je zasluženo poneo MVP priznanje.
Pogađao je trojke sa svih pozicija, u njegovom stilu - bez gledanja, a lopta je ulazila čisto kroz obruč ko kap! Ubacio je šest trojki iz 11 pokušaja i bio je na više od 50 odsto, a finalnu seriju završio je u proseku sa 30+ poena.
Pratili su ga Endrju Vigins, Džordan Pul. Kanađanin je ubacio 18 poena, Amerikanac 15, dok je Klej Tompson stao na 12 poena.
Boston koji je odlično počeo susret, a zatim je došlo do neshvatljivog pada u igru, u potpunosti se "raspao" u drugoj deonici. Ratnici su surovo kažnjavali svaku grešku i u jednom trenutku prednost je dostila čak 21 poen, a na veliki odmor otišlo se rezultatom 39:54.
Nastavak susreta u Bostonu doneo je bolju igru domaćina i veći broj poena, ali je Kari i dalje bio nerešiva enigma za Seltikse.
Nastavio je da ih teroriše i da pogađa trojke sa devet metara, kao i bez gledanja, pa je bilo jasno da kada prva zvezda Voriorsa ima svoju noć, da se rivalu crno piše.
Tejtum, Braun i ostali iz redova Seltiksa nisu mogli da se izbore sa Ratnicima, uprkos činjenici da su treću deonicu dobili rezultat 27:24, što nije bilo ni blizu da ugroze prednost koju je tim Stiva Kera prethodno izgradio.
Jedino što je Boston uspeo je da „istopi“ prednost sa 22 razlike na prihvatljivih deset poena zaostatka pred odlučujuću deonicu.
Ipak, na kraju je susret okončan trijumfom gostiju iz Kalifornije rezultatom 103:90, što je bio sedmi prsten za Karija i drugove.
Nemanja Bjelica nije dobio priliku u šestom meču, koji se ispostavio kao poslednji u finalnoj seriji, ali teško da će bilo ko moći da zaboravi Profesorove „male stvari“ u trenucima kada se „lomilo“ i kada je maestralno čuvao Džejsona Tejtuma koji je zakazao u šestom meču, što potvrđuje učinak od svega 13 poena uz tri skoka i sedam asistencija.
Najbolji u taboru Bostona bio je Džejlen Braun sa 34 poena, podršku je imao od Ala Horforda koji je osim 10 poena imao čak 14 skokova uz dve asistencije.
CSKA Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
SPORT
Otkriveno ko je glasao za izbacivanje Rusa
Crvena zvezda - Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
SPORT
Srbiji samo jednogodišnja „radost Evrope“?
Samson Ružencev - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
SPORT
Mladi Rus odlazi na velika vrata iz Beograda – pravo u Moskvu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala