- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

FIFA usvojila Piksijev predlog – promena stupa na snagu na Mundijalu

© Sputnik / Lola ĐorđevićDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
Pratite nas
Međunarodna kuća fudbala (FIFA) usvojila je predlog o pet izmena na utakmicama, umesto dosadašnje tri. Takođe, pravilo o 26 fudbalera na Mundijalu u Kataru za koje se među prvima zalagao selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je usvojeno. „Njujork tajms“ preneo je da je na sastanku FIFA i IFAB dogovoreno da bude povećan broj izmena na SP.
Na svetska prvenstva selektori su dosad mogli da vode 23 fudbalera, ali će to ubuduće biti promenjeno, a pomenuta brojka povećana na 26 igrača, objavio je Njujork Tajms posle sastanka koji su održale FIFA i IFAB, organizacija koja određuje pravila fudbalske igre.
To će nesumnjivo obradovati Dragana Stojkovića, kormilara Orlova, koji je na "koučing panelu" u Dohi bio jedan od onih koji su prvi digli ruku da bi na Mundijal u Kataru trebalo da bude dozvoljeno 26 fudbalera.
„Dva puta sam se javljao za reč. Moja ideja je da bi u Katar trebalo da vodimo 23 igrača, plus trojicu golmana. Smatram da je to jedan optimalan broj i da nije nije protiv toga. Zbog virusa korona, povreda, umora i brojnih drugih stvari. Verujem da ćemo dobiti 'zeleno svetlo'. U drugom obraćanju sam rekao da svi igrači treba da sede na klupi, a ne trojicu da šaljemo na tribine. Vidim da su se svi složili sa tim. Mislim da će to razmišljanje proći i zvanično“, poručio je Piksi pre dva meseca.
Inače, ovo nije prvi put da se povećava roster za završno takmičenje, s obzirom na to da je UEFA uradila identičnu stvar prethodnog leta za Evropskog prvenstvo, a tome je značajno kumovala pandemija korona virusa.
Takođe, na Kopa Amerika selektori su na raspolaganju imali čak 28 fudbalera.
Luka Modrić - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
SPORT
Luka je presudio Francuzima, ali je razbesneo Madrid /video/
Liga nacija - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
SPORT
Srbija ne mora da brine – „sistem“ ima razloge za to
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala