- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Denver povukao prvi potez, kome bi Jokić mogao da se nada?

© Foto : ABA liga/Mega Mocart/Ivica VeselinovNikola Jović
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
Pratite nas
Denver Nagetsi trejdovali su Džamajkla Grina u Oklahomu za 30. pika na predstojećem NBA draftu. Šta kažu predviđanja, ko bi mogao da se nađe na toj poziciji na draftu? U igri je čak i srpski košarkaš Nikola Jović iz Mege, kao i još nekoliko imena.
I dok srpski maestro Nikola Jokić i dalje čeka pojačanja, Denver je rešio da se odrekne jednog od važnih igrača u rotaciji, a zauzvrat je dobio 30. pika na predstojećem draftu, kao i dvojicu budućih pikova druge runde, javlja Adrijan Vojnarovski.
To sve znači da će Denver ove godine, 23. juna u Bruklinu, moći da biraju dvojicu pikova prve runde - sa 21. i 30. mesta, kao i da su napravili prostora u „salari kepu“ za narednu sezonu tako što su dobili dodatnih 8.200.000 dolara „lufta“.
Posebno je zanimljivo ovo 30. mesto koje je „dobijeno“ trejdom, pa nas tera na razmišljanje i pitanje – ko bi mogao da zapadne Nagetsima sa te pozicije?
Kao i pred draft svake godine, u medijima posvećenim NBA ligi može se ispratiti mnogo „predviđanja“ oko toga ko bi od mladih i talentovanih igrača širom sveta mogao da zauzme koje mesto.
Zanimljivo je da je na jednom od mokova, kako piše „CBS“ upravo na 30. mestu Nikola Jović, srpski košarkaš koji ima istog menadžera kao i NikolaJokić, pa je veza jasna. Treba reći da se na drugim predviđanjima Joviću daje i viša, 20. pozicija.
Amerikanci su mislili da bi Jović mogao u Oklahomu, ali sada 30. pozicija vodi upravo ka Denveru sa kojim je Jović već i trenirao.
Pokazao sam pomalo od svega. Videli su moj šut, dodavanje i snalaženje na niskim pozicijama. Spreman sam da budem igrač kakvog trener želi. Ukoliko traži da budem šuter, biću, ukoliko je vizija da trčim u tranziciji, uradiću i to. Ako bude želeo i ako bude trebalo igraću na svih pet pozicija“, poručio je biser srpske košarke Nikola Jović.
Od stranih igrača u vezu sa pozicijom 30. dovodi se mnogo igrača, zavisno od izvora, a nezgodno je i što su prilikom dosadašnjih predviđanja mnogi mislili da će 30. pik ići u Oklahomu, a ne u Denver.
Tako ESPN na 30. mesto postavlja Ej Džej Lidela, momka sa koledža Ohajo Stejt.
U pitanju je igrač na poziciji krilnog centra oji je u sezoni 2021/2022 prosečno ubacivao 19,4 poena i hvatao osam lopti. Odlikuje ga i dobra odbrana, a visok je 201 centimetar.Ističe se da se previše oslanja na šuteve za dva poena, te da bi mnogo bolje prošao u NBA ligi ako razvije šut za tri i bude „streč četvorka“.
„Sports Ilustrejted" na poziciju 30 stavlja Dejlena Terija sa Arizone, a to je Univerzitet gde je recimo igrao naš Dušan Ristić.
Radi se o beku koji ima 19 godina koji se dobro pokazao pred ovaj draft i ima dobru šansu da bude izabran u prvoj rundi. Dobar je atleta, kreativan u dodavanjima, ali se ističe da je sa njim potrebno i strpljenja u radu.
„Ringer" u svojim predviđanjima na poziciju 30 stavlja Trevora Kilsa sa Djuka.
Plusevi u njegovoj igri su dodavanja, a igra na poziciji šutera. Ovaj košarkaš ima zanimljivu građu, široka ramena, tako da mu kontakt nije problem. Mane u igri su mu pravljenje faulova i loš flouter.
Između ostalog, sa pozicijom 30 u prvoj rundi predstojećeg NBA drafta povezuju se i Kejleb Housten sa Mičigena, Rajan Rolons, bek sa Toleda, Džejden Hardi, šuter sa Mičigena, kao i Vendel Mur Džunior, krilni košarkaš Djuka.
A, ko će sa pozicije 21 u Denver?
Među ekspertima vlada mišljenje da bi to mogao da bude Džejlen Vilijams sa Univerziteta Santa Klara. Radi se o krilnom košarkašu koji donosi mnogo toga u igri i posebno dobar pregled igre u odnosu na visinu.
Pored njega spominju se i Brajs Mekgoens sa Nebraske, Titi Vašington sa Kentakija, BlejkVesli sa Notr Dama i Maržon Bošan iz Ignita.
Možda bi ljubiteljima košarke sa ovih prostora možda bilo najzanimljivije kada bi Jović stigao u Denver kod Nikole Jokića, da li kroz poziciju 30 ili 21.
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
SPORT
Srpski biser poslao jasnu poruku Americi, pomenuo je i Jokića /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala