- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slovenci se bore za „goli život“, ali Piksi opet ima svu „vojsku“ na raspolaganju

© AP Photo / Darko VojinovicAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
Pratite nas
Sve je spremno za novi dvoboj Srbije i Slovenije u Ligi nacija s tim što je ovoga puta zamenjeno domaćinstvo. U Beogradu su se „zmajčeki“ loše proveli i sada će u Stožicama od 20.45 tražiti osvetu, ali Dragan Stojković Piksi imaće na raspolaganju najjači sastav, s obzirom na to da je golgeter Aleksandar Mitrović odradio suspenziju protiv Šveđana.
Sa Mitrovićem su Srbiji zagarantovani golovi, tu dileme nema. Luka Jović nadomestio je izostanak najboljeg srpskog strelca u istoriji nacionalnog tima, ali je sva prilika da će se Jović naći na klupi za meč sa Slovencima. Ili, možda selektor sprema iznenađenje i igru sa dvojicom klasičnih napadača. Jedno je sigurno - sa Piksijem se nikada ne zna.
Između stativa ponovo bi trebalo da bude Vanja Milinković-Savić koji je branio protiv Norvežana, gde je uprkos minimalnom i neočekivanom porazu ostavio dobar utisak.
Praktično bi sastav Srbije u Ljubljani trebalo da bude preslikan iz tog prvog susreta nove sezone Lige nacija sa Norvežanima na stadionu „Rajko Mitić“.
U poslednjoj liniji očekuju se Miloš Veljković kao desni štoper, u sredini Nikola Milenković koji je dosad odigrao svih 180 minuta u tri utakmice, a levo Strahinja Pavlović.
Desno bi trebalo da dejstvuje Darko Lazović, mada lako može da se dogodi da ga Andrija Živković istisne iz startnih 11, dok će levi ving-bek biti Filip Kostić.
Dvojica zadnjih veznih po svoj prilici, Nemanja Gudelj i Saša Lukić. Ispred njih Sergej Milinković-Savić i kapiten Dušan Tadić, a u srcu napada povratnik Aleksandar Mitrović.
Ipak, treba ostaviti prostora i za mogućnost da Jović startuje, u tom slučaju bi bio „žrtvovan“ neko od veznih igrača, najverovatnije Saša Lukić, ali, selektorova je poslednja.

„Umor je naš najveći problem. Pokušavamo da uradimo sve da se igrači oporave što je pre i što je bolje moguće. Nemamo povređenih, ali moramo da budemo izuzetno oprezni. Videćemo na dan utakmice u kakvom su stanju igrači i kako se osećaju. Sastav će zavisiti upravo od fizičke spremnosti igrača“, rekao je Dragan Stojković na konferenciji za medije.

Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija
Dragan Stojković Piksi
selektor Srbije
Fudbaleri Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
SPORT
Piksi pred Sloveniju uveren: Imamo razloga za optimizam
Kada je protivnik u pitanju Piksi je svestan snage Srbije, i u svom stilu poručuje, da samo sebe gledamo. S druge strane, ambicije Slovenaca su da ne ispadnu iz Divizije B, a trenutno su poslednji u grupi sa samo jednim osvojenim bodom, tako da se bore za „goli život“.
Domaćin će biti onoliko agresivniji koliko mu mi dozvolimo. Neko kaže da će Slovenija pokušati da nam se osveti, ali nema toga u fudbalu. Iako postoji želja za revanšom. Rival će imati veliku želju da nas pobedi, međutim, njegova maksimalna motivacija ništa ne mora da znači. U meč ćemo ući maksimalno ozbiljno i profesionalno. Vrlo je moguće da Slovenci igraju sa četvoricom u poslednjoj liniji tima, to nam, ipak, nije bitno. Bićemo fokusirani na svoju igru. Agresivnost, naravno, mora da postoji u svakoj utakmici. U važnom takmičarskom meču ne može da se šeta po terenu, već svi moraju da izvuku iz sebe poslednji atom snage kako bismo došli do igre i rezultata“, zaključio je Piksi koji je za kraj poručio da će Srbija u Sloveniji pokazati da nije slučajno otišla u Katar.
Srbija od 20.45 igra svoj meč Lige nacija, dok će lider Grupe 4 Divizije B - Norveška, od 18 časova ugostiti Švedsku koju je savladala u Stokholmu rezultatom 2:1.
Doček Fudbalera Srbije iz Lisabona na aerodromu Nikola Tesla - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
SPORT
Bojkot u Sloveniji ne zanima Piksija i Orlove – postoji samo jedan cilj
Srpski fudbaler Ivan Ilić (levo) u dresu Verone proslavlja gol protiv Intera - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
SPORT
„Srpski Romeo“ raspametio Evropu
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
SPORT
Vlahović otkrio Italijanima šta je njegovo „gorivo“ i za šta živi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala