- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Srpski Romeo“ raspametio Evropu

© REUTERS / DANIELE MASCOLOSrpski fudbaler Ivan Ilić (levo) u dresu Verone proslavlja gol protiv Intera
Srpski fudbaler Ivan Ilić (levo) u dresu Verone proslavlja gol protiv Intera - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
Pratite nas
Srpski vezista iz redova Verone Ivan Ilić nalazi se na meti brojnih klubova, prema pisanju italijanskih medija. Klub iz „grada ljubavi“ odbio je navodno ponudu Lacija „tešku“ 25 miliona evra za „srpskog Romea“ za kojeg su još zainteresovani Dortmund, Atletiko Madrid i Lion.
Odlične partije rođenog Nišlije Ivana Ilića nikoga na Apeninima i šire nisu ostavile ravnodušnim.
Ustalio se u startnoj postavi Verone talentovani 21-godišnjak koji je već skupio 60 utakmica za italijanskog prvoligaša. Dobre partije nisu promakle ni selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, koji je „svog“ Nišliju pozvao i za reprezentativne akcije u Ligi nacija, gde je na delu mogao da se uveri u njegove kvalitete i igru u oba pravca.
Italijanski mediji objavili su vest da je Klaudio Lotito, predsednik Lacija, spremio 25 miliona evra kako bi Sergej Milinković-Savić dobio društvo iz Srbije na sredini terena, ali je to Verona glatko odbila.
Sa Čizme takođe stiže informacija da je Borusija Dortmund sa novim trenerom Edinom Terzićem odlučna da u svoje redove dovede talentovanog vezistu i upari ga sa Džudom Beligemom, čudom iz Engleske.
I nisu samo Lacio i Dortmund zagrizli za „srpskog Romea“, već iz prikrajka vrebaju Olimpik Lion i Atletiko Madrid, na čije kvalitet nije ostao imun ni Dijego Čolo Simeone.
Čelnici Verone ubeđeni su da je pred bivšim fudbalerom Crvene zvezde blistava budućnost i da bi mogli daleko više novca da zarade ukoliko budu stprljivi.
Ilić je u dosadašnja tri meča Orlova na startu nove sezone Lige nacija odigrao poluvreme protiv Slovenije (4:1) i to kao starter, posle čega ga je zamenio kapiten Srbije Dušan Tadić.
Orlovi u nedelju od 20.45 ponovo igraju protiv Slovenije, ovoga puta u Ljubljani, pa to možda bude nova prilika za Ivana Ilića u reprezentativnom dresu.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
SPORT
Vlahović otkrio Italijanima šta je njegovo „gorivo“ i za šta živi
Fudbaleri Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
SPORT
Piksi pred Sloveniju uveren: Imamo razloga za optimizam
Detalj sa utakmice Siti – Arsenal u 3. kolu Premijer lige - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
SPORT
Englezi gube milione zbog bojkota Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala