- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Treća sreća za Hrvate, Austrija „imala“ prvake sveta, pa ih ispustila

© AP Photo / Michael GruberAustrija Francuska
Austrija Francuska  - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Hrvatske upisala je prvu pobedu u Ligi nacija, a do nje je došla u Danskoj u meču trećeg kola Grupe A. Gol odluke postigao je Mario Pašalić u 70. minutu. Domaćinu je u 88. minutu zbog ofsajda poništen pogodak, pa su Hrvati otišli kući sa tri boda.
Hrvati su očajno startovali u novoj sezoni Lige nacija, što potvrđuje poraz u Osijeku od Austrije (0:3), zatim nešto bolje izdanje protiv Francuza takođe na domaćem terenu (1:1), da bi na kraju bila treća sreća.
Pala je Danska i to u Kopenhagenu na Parken stadionu. Skandinavci su bili bolji rival u uvodnih 45 minuta imali su čak osam pokušaja, od kojih je jedna lopta išla u okvir gola, poništen im je i pogodak pred odlazak na odmor.
U nastavku susreta izabranici Zlatka Dalića uspeli da se konsoliduju i da preko Marija Pašalića uspeju da kazne domaćina.
I dok su „vatreni“ uspeli konačno da trijumfuju u Ligi nacija, aktuelni prvak sveta - Francuska i dalje ne zna za trijumf i zakucana je za dno tabele A grupe.
Vodila je Austrija golom Vajmana iz 37. minuta, činilo se da će „trikolori“ doživeti novi "šamar", ali ih je spasio Kilijan Mbape koji je u igru ušao sa klupe u 63. minutu umesto Antoana Grizmana.
As Pari Sen Žermena je pogodio mrežu domaćina u 83. minutu susreta, postavivši konačnih 1:1.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Danska je i dalje lider sa šest bodova, drugoplasirana Austrija ima četiri boda, koliko i Hrvati, dok su aktuelni prvaci sveta Francuzi poslednji sa dva boda.
Dragan Stojković Piksi – selektor fudbalske reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
SPORT
Hrvat i Nemac kritikuju sistem – Piksi ima pametnija posla
Navijač Spartaka - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
SPORT
Urnebesna akcija Moskovljana zbog škrtih Nemaca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala