- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jedna slika, dva gladijatora i sva surovost sporta /foto/

© AP Photo / Michel EulerRafael Nadal Saša Zverev
Rafael Nadal Saša Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
Pratite nas
Rafael Nadal i Aleksandar Saša Zverev osetili su svu surovost vrhunskog sporta na drugom Grend slemu u godini. Naime, obojica su po završetku Rolan Garosa završila sa štakama, a kako spadaju u veliki „fajtere“ na terenu i moderne gladijatore, jasno je koliko zgusnut raspored, napor i vreme u kojem živimo i te kako uzimaju danak.
Rafael Nadal pokorio je rekordni 14. put Pariz, ali ga je umesto sa osmehom, napustio i sa žestokim bolovima i pitanjem u kom pravcu će ići njegova karijera.
Bik s Majorke morao je da prima nekoliko injekcija dnevno, pa je na kraju platio danak. Osim što se u javnosti sve češće može čuti da je prešao granicu i da je navodno koristio nedozvoljena sredstva, Nadal ne može da stoji na nogama, te mu pomoć pružaju štake.
Tako je po dolasku u Barselonu na aerodromu snimljen sa štakama i naredni dani daće odgovor na pitanje da li će nova i neispitana metoda lečenja radiofrekventnim talasima uspeti da osposobi španskog gladijatora.
Nije samo četvrti reket sveta završio na štakama, identična situacija je i sa svetskim brojem tri i čovekom koji se povredio igrajući upravo protiv Nadala – Sašom Zverevom.
Nemac ruskog porekla dao je sve od sebe na Rolan Garosu, igrao je atomski tenis, ali mu sreća nije bila naklonjena. Teško se povredio i pokidao sva tri ligamenta skočnog zgloba desne noge, a sve u nameri da u tajbrejku drugog seta vrati jednu lopticu u Nadalovo polje.
Izvrnuo je zglob, a onda čitavom težinom stao na isti. Urlikao je od bolova, inače „žilavi“ Zverev, ali spasa nije bilo i završio je u kolicima. Povreda je bila jača od želje, a sport je po ko zna koji put pokazao svu surovost na delu.
Zverev će propustiti naredni Grend slem turnir – Vimbldon, dok ostaje debeli znak pitanje kakva je situacija sa Nadalom.
Njegov lekar Anhel Ruis-Kotoro se oglasio i poručio da veruje da će Španac uspeti da se oporavi od povrede stopala do početka turnira u Londonu.
„Rafa prati proces i dobro napreduje. Dobro se razvijalo u prvih nekoliko sati, a za dva-tri dana ćemo videti kakve je efekte imala intervencija. Možda će za četiri dana biti na terenu, a onda ćemo pratiti kako će se lečenje dalje razvijati. Pratimo kako će nervi u stopalu reagovati. Ako bude bilo kakvih neprijatnosti posle tretmana, videćemo da li će učestvovati na Vimbldonu ili neće“, rekao je Ruis-Kotoro za španski sportski list „Marka“.
Za razliku od Nadala i Zvereva, i dalje svetski broj jedan Novak Đoković nalazi se na spisku za treći Grend slem turnir u godini, gde će pokušati da smanji zaostatak u odnosu na Rafaela Nadala kada je broj najvećih titula u pitanju.
Španac je odmakao i ima 22 Grend slem trofeja, dok Novak posle deportovanja iz Australije i poraza u četvrtfinalu od Rafe na Rolan Garosu stoji na 20 titula, baš koliko ima i povređeni Švajcarac Rodžer Federer, čiji se povratak na teren očekujem krajem septembra, početkom oktobra.
Ema Radukanu - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
SPORT
„Devojka od milion dolara“ osvojila svet pa doživela sunovrat – Britanka više ne živi u bajci
Centrani teren, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
SPORT
Definitivna odluka Vimbldona: Bez Rusa i Belorusa u Londonu
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
SPORT
Nadalova glavna tema i dalje Novak: „U najboljoj je poziciji da obori rekord“
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala