- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Za sve je kriv jedan čovek: Novi „podmukli“ plan Rusije i neviđena metoda izgladnjivanja planete

© AP Photo / Andrea ComasRed za hranu
Red za hranu - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
Pratite nas
Podmukli Rusi odlučili su da planetu umore glađu i zato je snabdevaju dodatnim količinama žita! Da se to ne bi desilo, treba blokirati Rusiji račune, zabraniti njenim brodovima da plove, sprečiti pristup bankama i finansiranju!
Posle panike da će svet ostati bez gasa i nafte (kojih u suštini ima i više nego što Evropi treba), ovih dana prisustvujemo još jednoj: svetu opet preti pošast – opšta glad! I, naravno, kriva je samo jedna zemlja – Rusija. Bolje reći – jedan čovek. Onaj koji je prošlog leta zaustavljao vetar i gasio sunce, pa tako ostavio Evropu bez zelene energije, onaj koji je uprkos ogromnom otporu Amerike, uspeo da zajedno s Angelom Merkel sagradi „Severni tok 2“ i tako dovede gas u sam centar Evrope, ali nije u stanju da sam odvrne slavinu da gas poteče, pa ga sad ta ista Evropa plaća suvim zlatom i još strepi od predstojeće zime. Dakle, Vladimir Putin.

Za Zapad je i rusko žito „totalitarno“

Zanimljivo je da svetu treba samo ukrajinsko žito, iako Kijev izvozi samo devet posto ukupne količine koja se godišnje potroši, dok Rusija izvozi 20 posto. Ali rusko žito je totalitarno, pa ga ne treba kupovati, makar svi Afrikanci pomrli od gladi!
To je samo jedan od paradoksa koje poslednjih meseci Evropa rado guta. Kao i onaj da su Rusi blokirali ukrajinske luke, a zapravo su ih minirali sami Ukrajinci, kako bi sprečili ruske brodove da uđu u Crno more. Istini za volju, ne izvozi se žito samo brodovima, jedan veliki deo vozi se kamionima i svedoci smo da nepregledne kolone svakog dana napuštaju Ukrajinu. Šta će Ukrajinci jesti ako sve izvezu ili udari suša pre žetve – ni o tome danas ne brine niko, pa ni sam predsednik Zelenski kome treba samo novac i oružje.
A situacija jeste ozbiljna jer mnoge zemlje, pa i Indija, kao jedan od najvećih izvoznika, zabranjuju izvoz pšenice, a neke,kao što je Francuska, zbog suše imaju manje prinose.
„Rusija namerno pretvara hranu i glad u oružje da bi preuzela vlast nad svetom“, izjavila je nedavno Ursula fon der Lajen, govoreći na skupu u Davosu. I ma koliko zvučalo kao teorija zavere – nije se u toj biznis eliti našao niko ko bi zatražio makar neko objašnjenje za takvu izjavu.

Činjenice neumoljive: Rusija povećava izvoz pšenice

A trebalo je, jer neumoljiva statistika govori da je Rusija ovog proleća drastično povećala izvoz pšenice. Dakle – podmukli Rusi odlučili su da planetu umore glađu i zato je snabdevaju dodatnim količinama žita!
Samo tokom protekle nedelje izvoz pšenice iz Rusije porastao je za oko 8 posto. Imajući u vidu da su se bogatije zemlje uglavnom već snabdele, ili imaju dovoljno svog žita, pa su se sad zabrinuli za Afriku, Moskva je ovih dana snabdevala one kojima zaista preti glad - Egipat, Libiju i Nigeriju.
I za višestruko povećane cena hrane kriv je, opet, Putin jer i veštačko đubrivo bez koga se ne može, takođe stiže iz Rusije. Neke zemlje bi, možda, mogle i same da ga naprave, ali za to im je potreban gas! Začarani krug! Zna to i Bajden, pa je još u februaru, oslobodio „adskih sankcija“ poljoprivredne proizvode i đubrivo iz Rusije. Ali još im nedostaje, pre svega zato što je platni promet sa zapadnim zemljama onemogućen, kao i transport brodovima. Zato Blinken ima rešenje: „Rusija mora prestati da preti zaustavljanjem izvoza đubriva i poljoprivrednih proizvoda u zemlje koje kritikuju njenu agresiju". Fine neke zemlje – samo „kritikuju“, a usput šalju oružje, rekete i svu logistiku za rat… Dakle – oni će sve učiniti da unište Rusiju, a Moskva je dužna da im proda, i to jevtino, sve ono što nam treba!

Jače sankcije – veća zarada

I još jedan paradoks koji svet, hteo ne hteo, počinje da shvata: ispostavilo se da je Rusija, država koju su do pre nekoliko meseci nazivali zemljom u razvoju, isticali da je njena ekonomija manja od italijanske, veoma važna. Da se čitav evropski postindustrijalizam vozio na rusko gorivo, jeo ruski hleb, ulje i šećer. I ko zna šta još! I da, za razliku od „razvijenih“ koje su u dugovima do guše – nema dugova. I da, opet za razliku od njih koji ne proizvode ništa na svojoj teritoriji, može da proizvede sve što joj je potrebno. I da uprkos „adskim“ sankcijama još više zarađuje.
A za Blinkenovu brigu da svet ne bude gladan, imamo rešenje – s obzirom da četvrtinu žita u svetu proizvode upravo Amerika i Kanada, mogle bi da potpuno neosetno nadoknade bar onu količinu koju Ukrajina ne može da izveze, i poklone je gladnima u Africi.
Učesnici marša tokom obeležavanja godišnjice osnivanja SS divizije Galicija u Lavovu - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
RUSIJA
„Subtelna linija“ koja razara — ceo Zapadni svet žmuri na najveću rak ranu Ukrajine /video/
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
Podkast
Ljubinka Milinčić: Ukrajinu razara jedan sukob ozbiljniji od rata – daleko od očiju javnosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala