- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gestovi zbog kojih su neki drugi crveneli

© Foto : ABA ligaKalinić i Trifunović
Kalinić i Trifunović - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
Pratite nas
Finalnu seriju ABA lige koju je Crvena zvezda dobila sa 3:2 obeležila je dobra košarka, mnogo lošija atmosfera oko terena i dva „ispada“ igrača - Uroša Trifunovića i Nikole Kalinića. Posle svega oni su izrekli izvinjenja, ali su dobro zacrveneli trener Željka Obradovića i Dejana Radonjića.
Generalno košarkaši dva tima zaslužuju čestitke na ponašanju u čitavom haosu koji je pratio finalnu seriju ABA lige. Znali su i da brane protivničke igrače od navijača, bilo je tu fer-pleja, ali dva ispada su malo bacila mrlju na celokupan utisak.
U pitanju je gest Uroša Trifunovića na četvrtoj utakmici i Nikole Kalinića po završetku pete utakmice. Suština je ista – nepoštovanje protivnika.
Prvo je Trifunović posle jedne trojke to proslavio tako što se „uneo“ u klupu Crvene zvezde i prošao pored trenera Dejana Radonjića.
Potom je sam Radonjić na konferenciji za medije osudio takvo ponašanje, a ispratio ga je u tome i trener Partizana Željko Obradović koji je sve nazvao – nedopustivim.
„Želeo bih da se izvinim svim članovima Zvezde. Ništa nije bilo lično, napravio sam pogrešan gest i želim da se izvinim. Ništa lično nije upućeno nikome“, istakao je Trifunović posle svega.
A, onda je usledio odgovor. Nikola Kalinić je posle petog duela prišao Trifunoviću i igračima Partizana i „revanširao“ se za ono što je uradio mladi košarkaš crno-belih.
Jednako pogrešno.
„Ja se izvinjavam Trifunoviću, stvarno nesportski potez, samo sam hteo da vratim ono što je nama gestikulirao na 30 razlike, ali mislim da je ova pobeda bitnija", rekao je Kalinić na terenu posle meča.
Bez obzira na te reči, ovoga puta je Dejan Radonjić bio u ulozi nekoga ko treba da crveni pred novinarima.
Kao što je osudio Trifunovićev potez, tako je sada osudio i Kalinićev.
„Uputio bih izvinjenje košarkaškom klubu Partizan zbog ponašanja naših navijača. Takođe, izvinjavam se zbog poteza mog igrača Kalinića, isto kao što sam osudiio i potez Trifunovića u prošlom meču“, rekao je Radonjić i jasno stavio do znanja da nije zadovoljan ponašanjem svog najboljeg košarkaša.
Ako neko može da traži neku vrstu izgovora za Trifunovića gledajući njegove godine (mada i on ima priličnog staža u crno-belom dresu, bio čak i u ulozi kapitena), onda se to ne može reći za preiskusnog Kalinića za kojeg je čak i Svetislav Pešić rekao da će biti glavni košarkaš reprezentacije.
Lider nacionalnog tima ovako ne treba da se ponaša, ali jasno je to i Kaliniću koji se izvinio za svoj postupak, kao što se ranije izvinio i za izjave koje je dao vezane za Kosovo i Metohiju.
Sve u svemu, košarkaši zaslužuju pohvale za ponašanje, a nadamo se da će spomenuta dva incidenta ostati upravo to – izuzetak od pravila.
I da se slični ispadi, iz redova oba tima, u bliskoj i daljoj budućnosti - neće ponavljati.
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
SPORT
Radonjić posle pobede uputio izvinjenje Partizanu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala