- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Koliko dugo treba šetati psa

© Flickr / Marijana Kolaković/marijananaPas-mešanac Džimi
Pas-mešanac Džimi - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2022
Pratite nas
Izvođenje psa u dnevne šetnje pruža brojne mentalne, emocionalne i fizičke zdravstvene koristi. Šetnje pružaju vežbu, što je dobro za telo vašeg psa. Hodanje napolju ublažava dosadu pasa, čini ga srećnijim i smirenijim.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Šetnja vašeg psa je takođe odlična za vas. Poput pasa, ljudi uživaju u svim prednostima šetnji napolju, uključujući vežbanje i mentalnu stimulaciju. Mali broj pasa ne bi trebalo da ide u šetnje. Psi koji ne bi trebalo da idu u duge šetnje uključuju one sa zdravstvenim problemima ili fizičkim problemima koji ih sprečavaju da bezbedno i udobno uživaju u šetnji.

Koliko dugo treba da šetate psa?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od starosti psa, rase i drugih faktora. Štenci treba da idu u kraće šetnje od odraslih pasa. Štenci imaju puno energije, ali ne i mnogo izdržljivosti, pa se lako umaraju. Vodite ih u kratke šetnje od oko pet do 10 minuta. Stariji psi obično mogu da hodaju duže od mladih štenaca. U zavisnosti od toga koliko je star vaš pas, on takođe može da ima manje izdržljivosti i brže se umoriti od mladog odraslog psa. Optimalno je od oko 20 do 30 minuta. Možete ići malo duže ako je vaš stariji pas u odličnoj formi i želi da nastavi šetnju.
Najbolje bi bilo da izvodite vreme za najmanje dve šetnje dnevno, prenosi portal Magazin Novosti.
Kućni ljubimac - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
DRUŠTVO
Zašto letenje avionom može da bude opasno po zdravlje kućnog ljubimca
Devojčica i retriver - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Životni vek pasa: Od čega zavisi koliko će biti dug
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala