- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kada je Lesor u plus fazi

© Foto : ABA liga/Dragana StjepanovićMatijas Lesor
Matijas Lesor - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
Pratite nas
Posle pobede košarkaša Partizana nad Crvenom zvezdom u četvrtom meču finala ABA lige može se izdvojiti više pojedinaca, ali učinak Matijasa Lesora i njegovih 17 poena u prvom poluvremenu zaslužuju svetla reflektora. Kada je Francuz u „plus“ fazi, onda igra na nivou najboljeg centra Evrokupa za kojeg je bio proglašen prošle sezone.
Na četiri minuta i 18 sekundi pre kraja prve četvrtine Crvena zvezda je vodila sa 22:14. Ništa nije ukazivalo na to da će Partizan do kraja poluvremena da ubaci 68 poena.
Duško Vujoševićje istakao Radeta Zagorca kao jednog od vesnika preokreta, a upravo u spomenutom minutu u igru je ušao i Matijas Lesor.
Usledila su njegova četiri poena sa linije za slobodna bacanja, zatim polaganje, pa slobodno bacanje, pa nova dva poena uz faul, pa asistencija, pa defanzivni skok i sve to do kraja prve deonice kada je Partizan već preokrenuo i poveo sa 30:25.
U drugoj deonici opet ista priča - koš, pa još jedan, pa još jedan uz faul, pa blokada i eto Partizana na 20 razlike. U seriji je pogađao, stigao do 17 poena i prelomio utakmicu. Do kraja su saigrači imali zadatak samo da privedu meč kraju iako je bilo da se igra još dve i po deonice. Lesor je svoj posao završio.
Meč je priveo kraju sa 21 minutom na parketu, 19 poena, šutirao je 7/8 za dva i 5/5 sa linije penala što je znala da mu bude boljka ove sezone. Svemu je dodao pet skokova i čak tri asistencije.
Znao je Lesor ove sezone da varira sa učinkom i to prilično. Činjenica da je na prošloj utakmici ubacio dva poena, a na poslednjoj 19 govori sasvim dovoljno sama za sebe. U drugoj utakmici finala meč je završio sa 18 poena, a prvi duel sa devet.
Ali, kada je u pozitivnoj fazi, protivnicima zaista nije lako. Lesor ima veliku fizičku snagu i teško ga je čuvati. To je pokazao i u dresu Monaka prošle sezone kada se domogao titule najboljeg centra Evrokupa kao i trofeja u ovom takmičenju.
To ne može da uradi bilo ko.
Bila je to sjajna utakmica. Bilo je teško na početku, posebno da ne razmišljamo o svemu što se dešava okolo. Fokusirali smo se na utakmicu, na ono što možemo da kontrolišemo, odigrali smo odličan meč. Svi su bili uključeni. Mogli smo na kraju da malo i rotiramo i damo nekim momcima šansu da odmore. Sve je to dobro za nas zbog utakmice u ponedeljak. Spremni smo da ostvarimo još tu jednu pobedu“, rekao je Lesor posle meča.
Lesor ove sezone u ABA ligi prosečno postiže 10,2 poena i tome dodaje 5,5 skokova i 1,6 asistenciju.
Bilo kako bilo, Lesor će pravu šansu za dokazivanje imati u ponedeljak u majstorici finala Jadranske lige, a Francuz će dodatnu motivaciju moći da pronađe u tome da je i sam nosio dres Crvene zvezde pre nego što je došao među crno-bele.
Ima nas 12, svi smo spremni da igramo, ne znam da li će biti identična utakmica, nikada nisam video dve identične utakmice, znam da ćemo se ponovo boriti i dati sve od sebe“, kazao je Lesor.
Partizan i Zvezda idu u majstoricu finala. Samo još da vidimo da li će Partizan računati na Lesora u „plus“ ili „minus“ fazi.
Obradović i Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
SPORT
Pobeda u derbiju kakvu je Partizan čekao 11 godina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala