- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović i Radonjić saglasni: Velika greška Uroša Trifunovića, nema opravdanja! /video/

© Foto : ABA liga/Dragana StjepanovićUroš Trifunović
Uroš Trifunović - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
Pratite nas
Mladi košarkaš Partizana Uroš Trifunović isključen je na četvrtoj utakmici finala ABA lige zbog gestikulacije ka klupi Crvene zvezde pri velikoj razlici. Posle duela i Dejan Radonjić i Željko Obradović javno su osudili takvo ponašanje.
Prvi je posle pobede Partizana od 112:84 govorio trener gostiju, Dejan Radonjić i nije krio da mu je zasmetalo Trifunovićevo ponašanje pri velikoj razlici.
Mladi košarkaš je posle date trojke gestikulirao ka klupi Crvene zvezde što se nikom među crveno-belima nije dopalo.
„Nikom nije prijatno ako imamo situaciju da se protivnički igrač ponaša onako kako se ponaša. Ne bih da taj detalj odvede utakmicu u pogrešan smer. Niko od nas u ove četiri utakmice nije se ponašao loše prema rivalu. Navijači, nemojte to ponašanje protivničkog igrača da gledate, već nas da nas bodrite i pomognete da uradimo nešto", rekao je Radonjić na konferenciji za medije.
Posle toga Radonjić je otkrio da mu se Obradović izvinio zbog gestikulacije svog košarkaša, ali...
„Željko je na parketu prišao i uputio izvinjenje zbog onoga što se desilo, ali... Uprkos tome osećam se izuzetno loše. Mi na terenu ni sa jednim gestom nismo uradili ništa loše. A, igrali smo mnogo utakmica sa Partizanom. Da je gusta utakmica, pa da razumem, ali ovo je bilo na 25 razlike.. Šta je ovo, o čemu se radi. Zato posebno molim naše navijače samo da nama pomognu i bodre nas, posle svega".
Posle Radonjića pred novinare je izašao i Obradović. I na svoju inicijativu spomenuo je detalj sa Trifunovićem.
I rekao da ga je poslao, uz kapitena Radeta Zagorca, da se u ime ekipe izvine Crvenoj zvezdi.

„Trifunović je strašno pogrešio zato što je reagovao kako je reagovao, bez obzira na to da li je bio isprovociran ili ne, nema opravdanja. Istog trenutka kada se to desilo prišao sam Dejanu Radonjiću i izvinio se. Posle utakmice sam Zagorcu i Trifunoviću rekao da odu u svlačionicu Crvene zvezde i upute iskreno izvinjenje. To su igrači Crvene zvezde prihvatili. Sada, ne znam da li su se videli sa Dejanom Radonjićem", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Mur i Davidovac - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
SPORT
Igraće se majstorica – Partizan uz rekord do izjednačenja u finalu ABA lige!
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala