- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Avdejevski kombinat bi za ukrajinske ekstremiste mogao da postane drugi „Azovstalj“/video/

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPeredača zaklюčennыh Ukraine predstavitelяmi LNR
Peredača zaklюčennыh Ukraine predstavitelяmi LNR - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
Pratite nas
Avdejevski koksno-hemijski kombinat mogao bi da za ukrajinske ekstremiste postane drugi „Azovstalj“, ali nećemo dugo čekati na njihovu predaju, izjavio je komandir dobrovoljačkog bataljona „Pjatnaška“ u Donjeckoj Narodnoj Republici Ahra Avidzba.

Na pitanje novinara da li se ekstremisti mogu zabarikadirati u Avdejevskom kombinatu izjavio je: „Da, nadam se. Pokazaćemo im da smo mi takođe humani ljudi, ali ne previše. Jednostavno ćemo ih zaliti betonom. Nećemo ih čekati“, poručio je on.

Prema njegovim rečima, ekstremistima će biti dat određeni rok za predaju.
„Ako ne odu, tamo će i ostati“, ocenio je on.
Teritorija na kojoj se nalazi fabrika u Avdejevki je pod kontrolom ukrajinskih snaga. U njenoj blizini već skoro osam godina prolazi linija razgraničenja Oružanih snaga Ukrajine i Narodne milicije Donjecke Narodne Republike. Sa teritorije ovog naselja ukrajinske trupe konstantno granatiraju teritoriju DNR, koja se nalazi u blizini Jasinovate i predgrađa Donjecka.
Podsetimo, ukrajinski vojnici i ekstremisti bataljona „Azov“ (protiv kojih je u Rusiji pokrenut krivični postupak) bili su skoro mesec dana blokirani u čeličani „Azovstalj“ u Marijupolju. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 20. maja da je potpuno oslobodilo teritoriju preduzeća. Od 16. maja predalo se preko 2. 400 ekstremista i ukrajinskih vojnika.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Ukrajinski vojnici u blizini Lavova - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
RUSIJA
Rusija: Ukrajinski neonacisti u Avdejevki pripremali masovno trovanje civila hemikalijama
Uništena zgrada u blizini metalurškog kombinata Azovstalj u Marijupolj - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
RUSIJA
Azovstalj - velika pobeda i prekretnica u izvršavanju Putinovih zadataka
Pripadnici specijalnog odreda za brzo reagovanje čečenskih snaga Ahmat na krovu zgrade u Marijupolju u blizini metalurškog kombinata Azovstalj. - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
RUSIJA
Lider DNR: Svi šokantni zločini ekstremista biće kažnjeni; Denacifikacija će biti okončana zauvek
Pogled na metalurški kombinat Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
RUSIJA
U katakombama ispod „Azovstalja“ pronađen kamion sa miniranim telima 152 poginula ukrajinska vojnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala