- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Ukrajinski neonacisti u Avdejevki pripremali masovno trovanje civila hemikalijama

© AP Photo / Nariman El-MoftyUkrajinski vojnici u blizini Lavova
Ukrajinski vojnici u blizini Lavova - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Ukrajinski ekstremisti planirali su da miniraju skladišta sa hemikalijama u fabrici u mestu Avdejevka i da ih dignu u vazduh prilikom ulaska vojske Donjecke Narodne Republike, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U Avdejevki su ekstremisti pripremili nečovečnu provokaciju sa masovnim trovanjem stanovnika okolnih područja hemikalijama. Kako bi to izveli oni su minirali skladišta sa toksičnim hemikalijama u fabrici koksa koja bi trebalo da eksplodira prilikom ulaska u grad snaga DNR, rekao je Mizincev.

On je naveo i da su ukrajinski vojnici u školama i vrtićama u Kramatorsku utvrdili svoje pozicije i postavili teško naoružanje.

„Oružane snage Ukrajine su se utvrdile u školama i vrtićima u Kramatorsku i tu postavili teško naoružanje“, rekao je Mizincev.

On je pojasnio da su stanovnici prisiljeni da grade utvrđenja oko višespratnih stambenih zgrada, kopaju rovove kako bi se spasili od granatiranja.
Komentarišući napad na železničku stanicu u Kramatorsku, koja je pogođena raketom „Točka U“, on je naveo da su lokalne vlasti pre napada evakuisale ljude.

Mizincev je naglasio da militanti u Harkovu pucaju na ljude koji izlaze iz skloništa kako bi nabavili namirnice i dodao da je to još jedna potvrda da se Kijev nehumano ponaša prema svojim građanima i svedoči o potpunom zanemarivanju svih moralnih normi i međunarodnog humanitarnog prava.

U Ukrajini ima više od 6.000 stranih talaca

Više od 6.000 stranaca iz 13 država se nalazi u Ukrajini u položaju taoca, dok je 77 brodova iz 18 zemalja blokirano u lukama, saopštio je Mizincev.
On je naveo da je Rusija bez učešća Kijeva evakuisala skoro 20.000 ljudi.

„Bez obzira na sve poteškoće koje Kijev priređuje, tokom prethodna 24 sata je bez učešća ukrajinskih vlasti iz Donjecke i Luganske Narodne Republike i opasnih oblasti Ukrajine evakuisano u Rusiju 19.612 ljudi, od kojih 3.356 dece“, rekao je Mizincev.

On je pojasnio da je od početka specijalne vojne operacije evakuisano skoro 678.000 ljudi, od kojih skoro 132.000 dece. Dok je granicu Rusije prošlo skoro 87.000 automobila, a za poslednjih 24 sata skoro 3.000 automobila.
Kompleks Točka-U - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
RUSIJA
Moskva: Znamo ko je odgovoran za napad na Kramatorsk, u Marijupolju veliki broj stranih plaćenika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala