- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mađarska traži da se patrijarh Kiril isključi iz šestog paketa sankcija

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh moskovski i cele Rusije Kiril
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
Mađarska insistira na tome da Evropska unija prilikom usvajanja šestog paketa sankcija protiv Rusije omogući Budimpešti da prodaje ruske naftne derivate i da isključi ruskog patrijarha Kirila iz spiska individualnih sankcija, rekao je za Sputnjik izvor iz Evropske unije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Mediji su ranije preneli da se ambasador Mađarske u EU u Briselu založio ne samo za isključivanje patrijarha Kirila sa sankcionog spiska, nego i da je izložio niz tehničkih primedbi u vezi s embargom na rusku naftu. Stav Mađarske mogao bi da zakoči usaglašavanje šestog paketa sankcija protiv Rusije.
„Ponovo smo razmotrili tehničke detalje rokova za preprodaju ruske nafte koja stiže cevovodima u Evropsku uniju, ali ja mislim da nije lako naći zajednički jezik s Evropskom komisijom u vezi s tom temom“, rekao je sagovornik Sputnjika.
Prema rečima izvora, Mađarska ne namerava da odobri šesti paket sankcija protiv Rusije dok god iz njega ne bude isključen patrijarh Kiril.
Lideri Evropske unije postigli su u utorak politički sporazum o šestom paketu sankcija protiv Rusije, koji podrazumeva postepeno uvođenje embarga na izvoz nafte iz Rusije. Zabrana će se odnositi samo na isporuke morskim putem, a nafta koja stiže cevovodom nije obuhvaćena ograničenjima.
Sastanak lidera EU u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
RUSIJA
Lideri EU postigli dogovor: Embargo na dve trećine uvoza ruske nafte
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala