- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Najstariji pas na svetu obara rekorde

CC0 / / Čivava
Čivava - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
Pas koji živi sa svojim vlasnicima u američkoj državi Kaliforniji drži rekord za najstarijeg živog psa na svetu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pas po imenu Pebls, koji je udomljen u Južnoj Kaliforniji 2000. godine, proslavio je 17. maja svoj 22. i 59. dan u svetu.
Pebls, koji je napunio 154 godine kada se računa kao ljudski vek, tako je osvojio titulu najstarijeg živog psa. Ženka psa, koja vodi miran život sa svojim vlasnicima Džuli i Bobijem, većinu dana provodi spavajući.
Nakon što su se pojavile vesti o nekadašnjem najstarijem živom psu, Tobiju Kitu, Gregorijevi su shvatili da je Pebles stariji. Foks terijer težak je 1,8 kilograma. Pebles, koji je rođen 28. marta 2000. godine, voli da sluša muziku i da jede mačju, kažu njegovi vlasnici Bobi i Džuli.
U razgovoru za Ginisovu knjigu rekorda, Džuli je rekla da su se, kada su prvi put videli Šljunka, zaljubili u njega, a ono što im je najviše privuklo pažnju je veličina psa, bio je jako mali.
Prema rečima vlasnice, tajna Peblsovog dugog života je u tome da se prema njemu postupa kao prema porodici, pružajući mu srećno i pozitivno okruženje, čistu hranu i pristupačnu zdravstvenu zaštitu. Savetujue druge vlasnike pasa da učine isto.
Devojčica i retriver - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Životni vek pasa: Od čega zavisi koliko će biti dug
Pas - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
DRUŠTVO
Kako da se gosti ponašaju u kući gde je pas domaćin
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala