- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

SAD spremne da podrže izvoz žita iz Rusije

© Sputnik / Alexey Malgavko / Uđi u bazu fotografijaPšenica
Pšenica  - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
Pratite nas
Vlasti Sjedinjenih Američkih Država podržavaju izvoz ruskog žita i spremne su da pruže garantna pisma osiguravajućim kompanijama i kompanijama izvoznicima za izvoz žita iz Rusije, izjavila je stalna predstavnica SAD pri UN Linda Tomas Grinfild.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Podržavamo te napore i odluku da se generalna sekretarka Konferencije UN za trgovinu i razvoj Rebeka Grinspan pošalje u Rusiju, a sada i u SAD. Nadamo se da će to dati neki podsticaj kompanijama koje se uzdržavaju od isporuka ruskog žita i đubriva", kazala je Tomas Grinfild na konferenciji u sedištu UN.
Ona je podsetila da se zapadne sankcije ne odnose na isporuke žita i đubriva iz Rusije, „ali kompanije su malo zabrinute“.
„Spremni smo da im pošaljemo garantna pisma, ako će to pomoći da ih podstaknemo, a osiguravajuće kompanije su takođe spremne da podrže te napore usmerene na izvoz žita iz Rusije koje je toliko potrebno svetskoj zajednici“, istakla je američka zvaničnica.
Poslednjih sedmica lideri zapadnih zemalja često izražavaju zabrinutost zbog rizika od nestašice hrane u svetu u kontekstu događaja u Ukrajini. S tim u vezi preduzimaju se napori kako bi se taj problem rešio.
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
Podkast
Ljubinka Milinčić: Ukrajinu razara jedan sukob ozbiljniji od rata – daleko od očiju javnosti
Žetva žita - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
SVET
Lideri EU: Obezbediti izvoz žitarica iz Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala