- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Prestanite sa licemerjem“: Rusija optužuje Zapad za dvostruku igru po pitanju ukrajinskih luka

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografija Pšenica
 Pšenica  - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
Pratite nas
Zapadne zemlje vode „dvostruku igru“ na temu deblokade ukrajinskih luka i izvoza žita, međutim kada je reč o stabilnim isporukama hrane na svetsko tržište Rusija je spremna da odmah reaguje, dok Zapad treba da prestane sa licemerjem, rekao je za Sputnjik zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Komunikacija se nastavlja. Nisam siguran da možemo da govorimo o multilateralnom formatu razgovora o tim pitanjima. Ali, što se kaže, Rusija je spremna da odmah reaguje. Ovde nije problem u tome da li smo mi spremni da nešto isporučujemo ili ne. Mi smo u tom pogledu potpuno spremni, što se tiče i hrane i đubriva, koje je takođe u aktuelnoj fazi deficitarna roba u savremenom svetu – i ono je dostupno“, rekao je Rjabkov.

Po njegovom mišljenju, važno je da se „zapadne zemlje ne bave običnim licemerjem i da demagoški ne prebacuju odgovornost za nešto na Rusiju“.
„Ukoliko su oni ozbiljno zabrinuti zbog destabilizacije prehrambenih tržišta, tada bi prvi korak sa njihove strane trebalo da bude potpuno ukidanje svih prepreka za isporuku takvih vrsta proizvoda iz Rusije. Što se tiče Ukrajine, takođe razumemo dvostruku igru koju igraju naši zapadni protivnici. Ako ukrajinske vlasti, u pokušaju da pojačaju spoljni uticaj na Rusiju, ne čine ništa da oslobode te vode od opasnosti koje predstavljaju mine – onda je to pitanje njihovog odnosa prema onome što se dešava i pitanje dijaloga Zapada sa njegovim klijentima u Kijevu “, konstatovao je Rjabkov.
On je poručio da će Moskva pronaći mogućnost da snabde tržišta ruskim žitom i đubrivom, uprkos sankcionom pritisku.
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
Podkast
Ljubinka Milinčić: Ukrajinu razara jedan sukob ozbiljniji od rata – daleko od očiju javnosti
Žetva žita - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
SVET
Lideri EU: Obezbediti izvoz žitarica iz Ukrajine
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala