- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kalinićev „snajper“ – za rekord /video/

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićNikola Kalinić
Nikola Kalinić - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Nikola Kalinić nikada u biografiji nije imao epitet vrhunskog šutera za tri poena, kvaliteti borbenosti, snalažljivosti i korišćenja mana protivnika su uvek bili ključni za utisak o njegovoj igri, ali je druga utakmica finala ABA lige pokazala „skriveni talenat“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kalinić je kroz godine svoje karijere na vrhunskom nivou, od Crvene zvezde preko Fenerbahčea do Valensije, nikada nije bio nosilac i lider ekipe, uglavnom je bio usmeren na glavnu sporednu ulogu, ali se sve promenilo povratkom u crveno-bele.
Kalinić je ispoljavanje svog košarkaškog talenta doveo do maksimuma u aktuelnoj sezoni, ljubitelji košarke su njegovu ulogu čak upoređivali i sa onim što radi Lebron Džejms, na svom nivou, a drugi meč finalne serije ABA lige je to i potvrdio.
Krilni igrač je postavio rekord ABA lige po odnosu pokušanih i pogođenih trojki – pet puta je probao i svih pet puta bio precizan, koristio je sve greške odbrane Partizana.
Ukupno je ubacio 25 poena, imao je po četiri skoka i asistencije, odigrao je vrhunsku odbranu na krilnim igračima rivala i zabeležio samo jedan prekršaj te bio najzaslužniji za drugu pobedu Zvezde u seriji.
Crvena zvezda - Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
SPORT
Zvezdini navijači gađali igrače Partizana – Lazić sa Kalinićem sprečio veće incidente /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala