- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

I deca na meti suzavca, žestoke reakcije –UEFA posle sramote kaže: „Moralo je“

© AP Photo / Jean-Francois BadiasNavijači Liverpula pred finale Lige šampiona
Navijači Liverpula pred finale Lige šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
Pratite nas
Posle izuzetno loše organizacije finala Lige šampiona između Liverpula i Real Madrida, UEFA se oglasila saopštenjem u kojima za nerede u Parizu pred početak meča krivi navijače Liverpula. UEFA je suzavac u očima dece kratko opisala kao „izmicanje kontroli“, dok za nasilno udaljavanje kažu da je „moralo“ da se primeni.
Posle više od pola sata zakašnjenja, meč Liverpula i Real Madrida za titulu je počeo, ali će i posle završetka i slavlja „kraljevskog kluba“ ostati u senci sramote koju je UEFA dozvolila.
Zbog navijača koji su pokušali da uđu bez karte na stadion „San Deni“ ispaštali su i oni koji su imali ulaznicu, ali i deca i žene.
Umesto da se problem reši samo sa onima koji su hteli da nasamare obezbeđenje, policija je upotrebila suzavac koji je završio u očima dece, žene koja se bori sa astmom i mnogih koji su stigli na stadion kao kulturna fudbalska publika koja uživa u spektaklu.
Nakon nemilih scena UEFA se oglasila saopštenjem u kojem za nerede krivi navijače Liverpula.
„Pred početak meča je nekoliko hiljada navijača Liverpula napravilo redove, jer su pokušali da uđu sa falsifikovanim ulaznicama. Zbog toga je početak kasnio, kako bismo omogućili onima koji imaju ulaznice da uđu na stadion. Stvari su potom izmicale kontroli, pa je policija morala da koristi biber-sprej i da ih nasilno udaljava sa stadiona. UEFA se saoseća sa svim onima koji su pogođeni ovim dešavanjima i pokrenuli smo istragu sa francuskom policijom i fudbalskim savezom Francuske“, piše u saopštenju UEFA.
Zanimljivo je da je na stadionu stajalo obaveštenje da će utakmica kasniti zbog kasnog dolaska navijača, međutim to je izazvalo dodatni bes čak i kod Hose Enrikea, bivšeg fudbalera Liverpula.
„Ovo je laž. Bio sam u Francuskoj pre nekoliko godina kada smo tamo igrali protiv Pari Sen Žermena i bili su užasni na stadionu sa kartama, a mi smo bili sat ranije tu i zamalo smo propustili početak. Mrzim takve laži i krivljenje navijača“, napisao je Hose Enrike.
Mediji a i fotografije uz snimke pre finala tvrde da su navijači bili i pre vremena ispred stadiona.
Liverpul se takođe oglasio saopštenjem uz koje je objasnio da su podneli i zahtev za istragu,
„Izuzetno smo razočarani problemima sa ulaskom na stadion i slomom bezbednosnih barijera na koje su navijači Liverpula naišli ove večeri. Ovo je najveći meč u evropskom fudbalu i navijači ne bi trebalo da dožive scene koje smo videli večeras. Zvanično smo podneli zahtev za istragom, koja će otkriti uzroke ovih neprihvatljivih problema“, glasi saopštenje Liverpula.
Finale Lige šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
SPORT
Evropa nije htela Rusiju i dobila je pomračenje u „gradu svetlosti“ /video/
Karim Benzema i Vinisijus junior - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
SPORT
Jedan gol i „hiljadu“ odbrana – Real savladao i Liverpul za 14. titulu prvaka Evrope!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala