- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Evropa nije htela Rusiju i dobila je pomračenje u „gradu svetlosti“ /video/

© AP Photo / Christophe EnaFinale Lige šampiona
Finale Lige šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
Pratite nas
Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) je pod političkim pritiskom oduzela Rusiji domaćinstvo finala Lige šampiona, utakmicu je preselila u Pariz i obrukala je sve koji su učestvovali u tome. Utakmica Real Madrida i Liverpula ostaće upamćena kao jedno od crnih dana za fudbal zbog katastrofalne organizacije koja je dovedena na nivo amaterizma.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Ne samo da je UEFA pre nekoliko godina ukinula čuveni termin od 20.45 i prebacila ga za 21.00 već je ovogodišnje finale počelo sa više od pola sata zakašnjenja zbog skandalozno loše organizacije događaja.
A sve je trebalo da bude mnogo drugačije – Sankt Peterburg je odavno izabran kao domaćin, sve je bilo spremno mesecima unazad da taj ruski grad bude domaćin završne smotre elitnog fudbalskog takmičenja, ali...
Ono je, kroz režiju UEFA, svedeno na nivo amaterizma, a samo prebacivanje događaja u Pariz, u momentu dok se održava Rolan Garos i gde su već na delu velike gužve i problemi u funkcionisanju predstavlja odluku koja će se pamtiti i proučavati kao primer kako ne treba.
Finale Lige šampiona je kasnilo više od pola sata i to je objavljeno svega nekoliko minuta pre zakazanog početka u 21.00, iako je već u 19.00 bilo jasno da svi zainteresovani navijači Liverpula ne mogu da uđu na stadion.
Bilo ih je tu i onih sa kartama i onih bez, sistem je funkcionisao katastrofalno i nije na vreme odvajao jedne od drugih pa je došlo do nestvarnih prizora za jedno finale ovako velikog takmičenja i jedan grad kakav je Pariz.
„Na ulazu, 25 minuta smo tu i niko nas ne pušta unutra. Užasan tretman prema navijačima koji pokazuju neverovatan nivo strpljenja“, naveo je navijač Liverpula Džon Bišop.
Za razliku od „strpljivih“ bilo je i onih drugih koji su preskakali ograde i pravili još veći haos.
A oni sa kartama umesto ulaska na stadion dobili su biber sprej od francuske policije.
Među njima se našao i brat fudbalera Liverpula Džoela Matipa, koji je morao da pobegne iz okoline stadiona jer je trudnoj supruzi pozlilo.
„Organizacija oko i na stadionu je daleko od nivoa finala Lige šampiona! Koristiti suzavac u okolini dece i navijača koji nemaju veze sa tim je katastrofalna!“, rekao je Marvin Matip.
Sa haosom se susreo i Rafael Nadal, jedan od najboljih tenisera svih vremena koji je morao da se bori za prolaz do tribina.
Utakmica je odlagana tri puta, kasnila je više od pola sata, počela je u famoznih 21.36 i zbog svega je stvorena ogromna nervoza koja je uticala i na fudbalere – dva puta su morali da izlaze na teren na zagrevanje, a sasvim je jasno da je u mečevima ovakvog naboja i jedna iskra dovoljna za remećenje fokusa.
Ali, Evropa nije želela Rusiju – i zato je dobila potpuni haos i pomračenje u „gradu svetlosti“, uz navijačke zvižduke himni Lige šampiona, što je svim silama želela da izbegne.
Ipak, od karme se ne može pobeći.
Karim Benzema i Vinisijus junior - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
SPORT
Jedan gol i „hiljadu“ odbrana – Real savladao i Liverpul za 14. titulu prvaka Evrope!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala