- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda juri duplu prednost, Partizan brejk koji sve može da promeni

© Foto : ABA ligaIvanović i Avramović
Ivanović i Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
Pratite nas
Crvena zvezda i Partizan večeras od 20 časova igraju drugu utakmicu finalne serije ABA lige u kojoj crveno-beli vode sa 1:0. Ekipa Dejana Radonjića ponovo će biti domaćin kao i u prvom meču, a onda će u trećem duelu prednost sa tribina imati Partizan. Serij se igra do tri pobede. I večerašnji meč ćete moći pratite uživo na Sputnjiku.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Crvena zvezda je dobila prilično ubedljivo prvi duel i sada se crno-beli nadaju da mogu da poruše konce ekipi Dejana Radonjića. Ukoliko Zvezda dobije biće na korak od titule, a ako se desi da Partizan slavi, crno-beli bi napravili brejk koji bi promenio tok serije naglavačke.
Radonjić je zato zatražio oprez od svojih košarkaša.
„Očekuje nas još intenzivnija utakmica u rasporedu po kome se finale igra na svaka dva dana. Moramo da budemo spremni da još jednom odbranimo domaći teren. Svesni smo veće važnosti drugog meča protiv Partizana, zbog toga moramo biti veoma skoncentrisani, da sa velikom energijom i odgovornošću odigramo ovu utakmicu koja zbog samog rasporeda dobija na još većoj važnosti! Zbog toga očekujem još veću podršku sa tribina u nedelju uveče.“
Ognjen Dobrić je dodao da će za njega i saigače ovaj drugi duel biti nezgodniji nego onaj prvi koji su crveno-beli dobili sa 90:76.
„Pred nama je još teža utakmica nego u petak. Nemamo puno vremena da se odmorimo i pripremimo za novi izazov i utakmicu. Igramo novi meč u razmaku od 48 sati, što je nova situacija jer je u pitanju finalna serija. Moramo da odigramo još bolje, jos čvršće i sa još više koncentracije jer je ova utakmica još važnija od one prve! Pozivam naše navijače da dođu sutra u još vecem broju i pruđe nam još veću i još glasniju podršku!“
Ako iko zna kako stvari može da preokrene na svoju stranu onda je to Željko Obradović.

„Nova utakmica u seriji dolazi već sutra. Imamo danas trening i analizu svega što se sinoć dešavalo, pa ćemo učiniti sve što je u našoj moći da stvari koje nisu bile dobre ispravimo. Očekuje nas još jedna utakmica u kojoj će intenzitet i čvrstina morati da budu na nivou finala i mi tako moramo da igramo ukoliko želimo da se borimo za drugačiji ishod utakmice od onog u prvom meču“.

Košarkaš crno-belih Aleksa Avramović je ove sezone već imao odlične partije u derbiju.
„Sutra je nova utakmica u kojoj moramo da damo sve od sebe kako ne bi ponavljali greške koje smo u seriji pravili. Takozvani prazan hod i period loše igre na početku drugog poluvremena smo skupo platili, baš kao što ćemo svaki put platiti ako takve stvari budemo ponavljali. Imamo jedan dan za predah, analizu i pripremu. Verujem da ćemo sutra na terenu izgledati mnogo bolje“.
Sudije druge utakmice finalne serije biće Ilija Belošević, Igor Dragojević i Mario Majkić.
Košarkaši Zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
SPORT
Šta znači dužina klupe: Zvezda dobila derbi 14 razlike, a Kalinić ubacio samo tri poena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala