- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta znači dužina klupe: Zvezda dobila derbi 14 razlike, a Kalinić ubacio samo tri poena

© Foto : ABA liga/Dragana StjepanovićKošarkaši Zvezde
Košarkaši Zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
Pratite nas
U prvom meču finalne serije ABA lige Crvena zvezda slavila je protiv Partizana sa 90:76, a njen najbolji košarkaš Nikola Kalinić ubacio je samo tri poena. Sve to zajedno govori da crveno-beli u finalu računaju na veći broj igrača i dužu klupu što, pored prednosti domaćeg terena, može da odigra veliku ulogu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nikola Kalinićse bez sumnje pokazao ove sezone kao najbolji igrač ABA lige, samim tim je dokazao i da je lider crveno-belih, ali u prvoj utakmici finala jednostavno nije bio raspoložen u napadu. Verovatno je svemu doprinela činjenica da je pred utakmcu postao otac, pa su mu misli bile na drugoj strani, što je i prirodno.
Sve do poslednjeg minuta Kalinić je na kontu imao samo jedan poen, a Zvezda je na kraju slavila prilično ubedljivo - 14 razlike. Sve to nam govori da Crvena zvezda može da savlada Partizan čak i kada najbolji igrač nije poenterski raspoložen, a to znači da ima dužu klupu.
To sve potvrđuju i brojke. Naime, starteri crveno-belih ubacili su 38 poena, dok su rezervisti dodali čak 52!
Od toga su prednjačili Nikola Ivanović sa 18 poena i pet asistencija, uz koševe koji su prelomili meč. A pratili su ga Ognjen Dobrić dalekometnim trojkama sa 14 poena, koliko je ubacio i raspoloženi Luka Mitrović.
Sa druge strane, Partizan je glavnu snagu pronalazio u starterima u vidu Kevina Pantera koji je ubacio 15 poena, Zeka Ledeja sa 11 i Alekse Avramovića sa 10 poena. Sa klupe su pomogli Dalas Mur sa 12 i Matijas Lesor sa devet, ali generalno je bilo nedovoljno.
Tristan Vukčević nije igrao, Rade Zagorac jeste ali je ostao na nuli, a isto važi i za Uroša Trifunovića i Gregora Glasa, dok je recimo Alen Smailagić upisao samo četiri poena.
Trener crno-belih Željko Obradović imao je šta da zameri svojim igračima.
Apsolutno zaslužena pobeda Zvezde. Čestitam im na način na koji su otvorili seriju. Jasno je da smo izgubili kocentraciju u završnici prvog poluvremena. To su neke boljke koje traju cele sezone. Dozvoliil smo im da se razigraju i iskoriste sve prednosti koje imaju. Imaju protok lopte, čitaju sjajno odbranu. Zaslužena pobeda protivnika", rekao je Obradović.
Poređenja radi, i kod Zvezde su podbacili Stefan Lazarević, Branko Lazići Stefan Marković, ali je Zvezda opet imala čak 10 različitih strelaca u finalnoj seriji, naspram osam Partizanovih.
U mnogim parametrima smo bili dobri, ne samo u šutu. Čak 24 asistencije su bile veoma značajne za nas. Kako je vreme odmicalo nalazili smo bolja rešenja. Na početku nije bilo tako...", rekao je Dejan Radonjić posle meča.
Epilog svega je da Crvena zvezda vodi sa 1:0 u seriji i da će u drugom meču koji se igra u nedelju od 20 časova biti domaćin, dok posle toga Partizan ima jedan zagarantovan meč na svom terenu, a onda i drugi ako dobije prvi.
Videćemo kako će se crno-beli snaći ako još na sve spomenuto proradi i Kalinić, te da li će Obradović uspeti da razbudi svoje pulene i da dobije učinak od još pojedinaca.
Ognjen Dobrić i Zek Ledej - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
SPORT
Zvezda zadala prvi udarac i povela u finalnoj seriji ABA lige!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala