- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stanojević je otišao – i šta ćemo sad?

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalski trener Aleksandar Stanojević
Fudbalski trener Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
Pratite nas
Partizan je izgubio bitku na svim frontovima sa Crvenom zvezdom, ali je najveći udarac pretrpeo po završetku finala Kupa Srbije (2:1) gde je Aleksandar Stanojević poručio da je „bivši“ i da neće više sedeti na klupi crno-belih. Od tada je prošlo samo dva dana, ali jasno je da „parni valjak“ nema previše vremena i da mora da nađe njegovog naslednika.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pitanje svih pitanja u Humskoj je i šta ćemo sad? Pravo na grešku nemaju jer je strpljenje navijača na izmaku. Zvezda je zavela strahovladu. Pet godine dominira u Superligi, a poslednje dve osvojila je isto toliko duplih kruna.
Uprava na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom se ne oglaša, već mora da rešava i da gasi požar. Jedini koji je istupio dosad u javnosti je Ivica Iliev, koji je pre nekoliko godina podneo ostavku na funkciju sportskog direktora, ali i dalje obavlja istu.
U javnosti se uveliko licitira imenima, od bivšeg selektora Srbije Mladena Krstajića, preko legendarnog Saše Ilića, pa do Marka Nikolića koji je posle rastanka s Lokomotivom Moskva bez angažmana. Ipak, sve je to u magli i daleko, a lista kandidata je daleko duža. Verovali ili ne, čak šestorica kandidata figurijaju za upražnjenu klupu posrnulog diva iz Humske.
„Do poslednjeg trenutka verovali smo da će Stanojević ostati trener, tako da nekog drugog nismo ni tražili. Bili smo ubeđeni da će, ukoliko osvoji Kup Srbije, ipak doneti odluku da ostane. Nažalost, ni jedno ni drugo se nije desilo i tek sad ćemo tražiti novog trenera. Imamo spisak sa pet ili šest potencijalnih kandidata, ali ne bih da otkrivam imena. Razgovaraćemo sa svima, svako od njih ima svoje predsnosti. Ne verujem da ćemo preseći pre sledeće nedelje“, poručio je Iliev u razgovoru za Informer.
Na pitanje Sputnjika da li se pokajao što se vraćao u srpski fudbal i da li to što odlazi znači da se i iduće sezone pomirio s tim da ne može ništa da se promeni i da će Zvezda ponovo biti šampion, Stanojević je odgovorio na polovinu pitanja.
Ne kajem se, nije mi žao. Imao sam izvanrednu grupu igrača. Odigrali smo 58 utakmica. Momci su bili sjajni. Svi smo bili jedna dobra grupa. Ponosan sam što sam bio deo ove priče. Tužan sam što idem. Tako mora da bude. Jednostavno nama se nije dalo da budemo prvaci, neko je to tako negde zapisao. Gotova je priča, odlučio sam i idem“, rekao je Stanojević, koji nije odgovorio na deo vezan za narednu sezonu i da li je šampionska trka unapred gotova i da se zbog toga predao i da odlazi...
I šta ćemo sad? Stanojević je otišao, a pokazao je da može i da mu malo nedostaje da sruši Zvezdu i prekine dominaciju. Ovako, na Vučeliću, Vazuri, Ilievu i ostatku uprave je da naprave ogroman rez.
Da dovedu novog trenera - pominju se: Krstajić, Nikolić, Ilić, Lazetić, Veselinović, Rastavac, Brnović, ime od autoriteta i integriteta koji će predano raditi, odvojiti „žito od kukolja“ i pokušati da uradi ono što Stanojević nije mogao ili mu nije bilo dozvoljeno, kako bi on rekao.
A osim šestorice kandidata za novog trenera što je otkrio Iliev, javnost spekuliše da će doći do čistke u Humskoj, te da će klub napustiti sedmorica fudbalera koji tri godine nisu osvojili trofej.
Navodno, u pitanju su Lazar Marković, Miloš Jojić, Ivan Obradović, Rajko Brežančić koji i nije imao zapaženu ulogu, kao ni Lazar Pavlović, Milan Smiljanić i Bojan Ostojić.
A dok Partizanu „gori pod nogama“ na drugom stranu Topčiderskog brda zadovoljno trljaju ruke, kuju planove o novim skupocenim akvizicijama za napad na Ligu šampiona.
David Alaba i Karim Benzema – detalj sa meča Real Madrid - PSŽ - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
SPORT
Kralj nišani 14. krunu – Liverpul želi osvetu za košmarnu kijevsku noć
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
SPORT
Familija piše istoriju, a Stanković za Sputnjik poručuje: „Sin je već bolji od mene“
Trener Partizana Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
SPORT
Partizan ostaje bez trenera: „Tako mora da bude“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala