- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kralj nišani 14. krunu – Liverpul želi osvetu za košmarnu kijevsku noć

© AP Photo / Manu FernandezDavid Alaba i Karim Benzema – detalj sa meča Real Madrid - PSŽ
David Alaba i Karim Benzema – detalj sa meča Real Madrid - PSŽ - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
Pratite nas
Fudbaleri Real Madrida i Liverpula sastaće se od 21 čas na stadionu Sent Deni u Parizu u finalu Lige šamiona. Biće to repriza dvoboja iz 2018. godine, kada je Karijus katastrofalnim greškama trasirao kraljevima put ka krovu Evrope, ali je kasnije utvrđeno da je igrao s potresom mozga na finalu u Kijevu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Liverpulu je i dalje pred očima košmarna noć iz 2108. godine kada se sve srušilo, a krivica za poraz išla je direktno na dušu golmana Lorisa Karijusa.
Karijusovo pomračenje i krivica za golove Benzeme i Gereta Bejla, kasnije je opravdana potresom mozga koji je doživeo posle vazdušnog duela sa kapitenom Reala Serhiom Ramosom.
Liverpul je od tada napredovao praktično u svim segmentima igre. Pre svega rešena je problematika s golmanima, Brazilac Alison ustalio se na golu, a Klopov „hevi metal“ fudbal postao je zaštitni znak Redsa sa Enfilda.
Daleko od toga da će biti lako, s obzirom na to da naspram sebe imaju najuspešniji klub u istoriji Lige šampiona, a u prilog tome ide čak 13 „ušatih pehara“, kao i magičnog Karima Benzemu kojem se smeši Zlatna lopta zbog fantastične sezone.
Real nišani 14, a legenda kraljevskog kluba Peđa Mijatović, koji je Realu doneo trofej 1998. godine, poručio je da niko nema što Madrid ima.
„Niko nema tako jedinstven, unikatan tim kao Real. VIdelo se to u mečevima sa Čelsijem u četvrtfinalu i Mančester sitijem u polufinalu. Teško je bilo kome da ostvari ono što je Real uradio za sve ove godine. Koji tim u Evrope ima čak osmoricu igrača sa četiri titule prvaka Evrope? Nema nijedan. I zato je Real večiti favorit u finalima“, poručio je Mijatović za španske medije.
© AP Photo / Abraham Caro MarinLegendarni fudbaler Predrag Mijatović
Legendarni fudbaler Predrag Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
Legendarni fudbaler Predrag Mijatović
S druge strane, Jirgen Klop pokušava mentalno da rastereti ekipu i zabranjeno je da se misli na tmurnu kijevsku noć iz 2018. godine. Prošlo je četiri godine, glad za osvetom postoji, ali Klop iskusno "spušta loptu".
Greške golmana iz tog finala ne smeju da nam budu u glavi. Ukoliko budemo izašli na teren sa željom za osvetom, to će biti pogrešno. To nećemo biti mi. Liverpul funkcioniše drugačije, mi se drugačije motivišemo i tako smo i došli do pariskog finala. Želim da igramo našu igru i tako dođemo do trofeja“, poručio je harizmatični nemački stručnjak.
Karlo Ančeloti imaće na raspolaganju najjači sastav na Sen Deniju. David Alaba koji je bio rovit, oporavio se jer je bio na poštedi u finašu Primere gde je Real osvojio titulu, dok Klop s druge strane ima lakšu glavobolju.
Muče ga Fabinjo i Tijago Alkantara koji su pod zankom pitanja. Upravo bi bitka na sredini terena mogla da donese prevagu, a Španac je jedan od ključnih fudbalera jer je finog kova.
Ipak, medicinski tim engleskog velikana koji ima šest titula prvaka Evrope i nišani sedmu, učiniće sve da obojicu osposobi za veliko finale.
Dragan Stojković Piksi pred utakmicu sa Portugalijom - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
SPORT
Srbija bez Vlahovića u Ligi nacija, Piksi pozvao zvezdaša među Orlove
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
SPORT
Familija piše istoriju, a Stanković za Sputnjik poručuje: „Sin je već bolji od mene“
Britanski fudbaler Rio Ferdinand tokom susreta sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
SPORT
Englez nema dilemu: Vidić je „životinja“, ali ja sam najbolji u istoriji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala