- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin prvi put protiv Medvedeva – imaju zajedničkog „neprijatelja“, a Miša igra i za Novaka

© AFP 2023 / ALBERTO PIZZOLISrpski teniser Miomir Kecmanović
Srpski teniser Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
Pratite nas
Nada srpskog tenisa Miomir Kecmanović ukrstiće rekete sa svetskim brojem dva Danilom Medvedevom oko 12.30 u trećem kolu Rolan Garosa. Biće to prvi susret Miše sa Rusom, kojem je potrebno da se domogne polufinala u Parizu, kako bi preuzeo prvo mesto od Novaka Đokovića. Samim tim, jasno je da Miša ima priliku to da spreči.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Miomir Kecmanović i Danil Medvedev do sada se nisu sastajali, a meč trećeg kola na drugom ovosezonskom Grend slem turniru stiže možda i u pravi čas za Srbina.
Zbog čega? Zbog činjenice da je Kecmanović u odličnoj formi i da je konstantan od početka godine, dok je favorizovani Rus daleko od vrhunca zbog nedavne operacije kile.
Medvedev se vratio na prethodnom turniru u Ženevi posle više od mesec dana pauze i već na startu je doživeo poraz od Rišara Gaskea i to 2:0 u setovima.
Ipak, Danil se posle toga konsolidovao i uspeo da veže dva trijumfa u Parizu. Pali su Banjis i Laslo Đere, pa Miša Kecmanović ima priliku da osveti sunarodnika Đerea, kao i da odigra za Novaka Đokovića koji bi u slučaju plasmana Medvedeva među četiri najbolja na Rolan Garosu bio primoran da prepusti tron.
Isto tako je jasno da će Miša Kecmanović pre svega igrati za sebe jer želi da se odmeri sa najboljima i tako pokaže da je kadar za najviše domete, da je u potpunosti sazreo i da bi u skorijoj budućnosti mogao za početak da se umeša da bude u Top 10 tenisera.
Dvadesetdvogodišnji Beograđanin trenutno je 31. reket sveta, ali kako igra i kakve rezultate beleži vrlo je verovatno da će uskoro zabeležiti skok na ATP listi.
Kecmanović je preko Kazahstanca Bublika stigao do trećeg kola i njegov meč sa Medvedevom neće biti na centralnom terenu „Filip Šatrijeu“, već će biti drugi na programu na drugom stadionu po veličini, a to je „Suzan Lenglen“.
Ono što je zajedničko Kecmanoviću i Medvedevu je da ne vole šljaku. Rusu je najveći neprijatelj, dok se Miša polako ali sigurno prilagođava.
„Sigurno da se bolje osećam na šljaci. I dalje je ne volim, ali sam naučio da igram na njoj. Dosta bolje gradim poene, to što sam igrao u Brazilu i Argentini mi je pomoglo da se popravim u tom delu. Dosta smo radili na pripremama, baš na kretanje smo se fokusirali. Nije išlo prošle godine, sve dok nisam to ukačio, ali evo krenulo je“, rekao je krajem aprila Kecmanović.
Dvoboj Srbina i Rusa u Parizu moći ćete da pratite uživo u tekstualnom prenosu uz Sputnjik sport.
Simona Halep - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
SPORT
Grend slem šampionka imala panični napad na Rolan Garosu: „Uplašila sam se, nisam se dobro osećala“
Ruski teniser Danil Medvedev u Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
SPORT
Medvedev: Bio bih srećan da igram na Vimbldonu i bez poena – Novak govori prave stvari
Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
SPORT
Krajinović se pošteno namučio i rekao zbogom Parizu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala