- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Grend slem šampionka imala panični napad na Rolan Garosu: „Uplašila sam se, nisam se dobro osećala“

© AFP 2023 / ANNE-CHRISTINE POUJOULATSimona Halep
Simona Halep - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
Simona Halep, rumunska teniserka i bivša broj jedan u toku meča protiv Kinven Ženg u drugom kolu Rolan Garosa doživela je panični napad. Nakon traumatičnog iskustva Rumunka je poražena rezultatom 2:6, 6:2, 6:1.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Simona Halep, bivša šampionka Rolan Garosa, na pariskoj šljaci poražena je u drugom kolu od deventnaestogodišnje Ženg, ali je pore poraza doživela i neprijatne scene usled paničnog napada.
Rumunka je povela posle prvog seta, da bi potom Kineskinja izjednačila i furiozno ušla u set odluke.
Povela je Ženg sa 3:0, a onda je Halep morala da zatraži pomoć lekara iako najpre nije bilo jasno o čemu se radi.
Kasnije je rumunska teniserka potvrdila da je doživela panični napad koji je prouzrokovao ubrzan rad srca i povišen krvni pritisak.
„Počela sam sjajno meč. Dobila sam prvi set, imala brejk viška u drugom i onda se nešto desilo. Jednostavno sam izgubila fokus i nisam se dobro osećala na terenu. Uplašila sam se, došao je napad panike i samo sam čekala da se meč završi“, objasnila je posle poraza Halep.
Iako je poražena, Halep je bila mirnija jer se nakon velike drame osetila dobro.
„Trebalo mi je vremena da dođem sebi, ali je sada sve u redu. Osmeh je ponovo tu. Nije bilo ništa opasno prema mom mišljenju, ali moraću nešto da naučim iz ove nemile epizode“, zaključila je Simona Halep.
S obzirom da panični napad može da izazove jak strah koji je parališuć i izaziva snažne psihofizičke simptome u bilo koje vreme i na bilo kom mestu jasno je u koliko se teškoj situaciji našla Rumunka.
U poslednje vreme, Grend slem šampiona nije u najboljoj formi, a verovalo se da će sa 20. mesta ka vrhu moći da je vrati Partik Muratogulu, veliki teniski stručnjak koji je nedano počeo saradnju sa njom.
Međutim, proslavljeni Muratoglu oglasio se i izvinio fanovima Simone Halep što teniserka u poslednje vreme ne pravi rezultate.
Za njene poraze krivi sebe jer je istakao da Simona pruža maksimum na svim treninzima, što je možda i uslovilo određene poteškoće u mentalnoj snazi velike šampionke.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
SPORT
Đokovićeva lekcija o ljudskosti: „Jednog dana ćeš igrati moj prijatelju“
Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
SPORT
Filip prvi na terenu, Novak drugi na „Šatrijeu“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
SPORT
Šta je „ruska tehnika“ koja pomaže Novaku? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala