- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Finale koje se čekalo – Zvezda i Partizan u borbi za trofej ABA lige

© Foto : ABA ligaIvanović i Madar
Ivanović i Madar - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
U finalu ABA lige sastaće se se Crvena zvezda i Partizan, a prvi meč je na programu večeras od 20 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Biće to ne samo borba za trofej, već i za plasman u Evroligu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Najavljeno je da će osvajač Jadrana obezbediti plasman u Evroligu naredne sezone, mada se pominjalo i da bi oba kluba, bez obzira na ishod, mogla da se nađu sledeće sezone u najelitnijem evropskom takmičenju.
Crvena zvezda biće domaćin u prve dve utakmice, kao ekipa koja je bila prva posle ligaškog dela takmičenja sada ima tu vrstu, velike, prednosti.
Trener crveno-belih Dejan Radonjić upravo je govorio da bi ta prednost mogla da ima veliki uticaj u seriji.
„Došli smo do samog završetka i finala. Zadovoljan sam činjenicom da smo sezonu odigrali koncentrisani, da budemo dovoljno dobri u rasporedu i okolnostima koje su bile jako teške. Zadovoljni smo takođe što smo u takvoj situaciji obezbedili prednost domaćeg terena, ali i što smo u polufinalu pobedili izrazito dobru ekipu Cedevite i tako dođemo do finala koje počinje sutra. Igramo protiv najtežeg mogućeg protivnika, ostaje nam da u finalnom meču ostvarimo ono što želimo. Na kraju se desilo ono što se predviđalo, da se u finalu nađu Zvezda i Partizan. Naravno, znamo da prednost domaćeg terena bude može biti jako značajan faktor, pogotovo u ovakvim utakmicama“, rekao je Radonjić.
Na njegove reči nadovezao se kapite Crvene zvezde Branko Lazić.
„Konačno smo došli do finala, za to smo se spremali celu sezonu. Drago mi je što ćemo te utakmice moći da odigramo bez veće pauze. U petak nas očekuje derbi, finale protiv Partizana. Želim da pozovem sve navijače, jako nam je bitna podrška jer smo se cele sezone borili za to. Što se tiče same utakmice, odlično se znamo i jedni i drugi. Mislim da neće biti tajni i iznenađenja, izaći ćemo na teren i daćemo sve od sebe. U svakoj utakmici za borbu za trofej odlučuje kolektivna igra u odbrani i želja za trofejom. To smo i pokazali u finalu Kupa“.
Objektivno gledano, Crvena zvezda poseduje stariji i iskusniji sastav, igrače koji su odigrali više ovakvih utakmica, a to je potencirao i sam Željko Obradović.
„Srećni smo i zadovoljni smo se izborili za priliku da budemo učesnici finala. To je bio cilj koji smo imali na početku sezone. Uspeli smo da dođemo do njega. Nama je najbitnije da je poslednja utakmica dobro odigrana i to raspoloženje treba da nas nosi, tako da probamo da se ravnopravno borimo protiv tima koji je u prednosti. To je iskusan tim, godinama igraju zajedno i igrali su mnogo finala. To je tim koji u svakom trenutku zna šta treba da radi na parketu. To su inteligentni igrači, koji čitaju odbranu i koji umeju da kazne svako preuzimanje. Mi moramo da budemo na tom nivou da bismo mogli da se borimo. Ali, da ponovim da smo zadovoljni i srećni što smo u finalu“.
Čak i kapiten crno-belih Rade Zagorac dodaje da je razlika u iskustvu primetna.
„Igraćemo protiv ekipe koja je pravljena da momentalno donese kvalitet, to su igrači sa velikim rejtingom i velikim iskustvom i dosta kvalitetna, koji imaju mnogo godina i uspeha i za sebe. Nasuprot našem timu koji je pravljen za ono šta može da postane. Na kraju smo došli do toga da uradimo nešto lepo i za nas i za naše navijače. Oni su nas zadužili u prethodnom periodu, tako da mi možemo da obećamo da ćemo izgarati i dati sve što je u našoj moći da ostvarimo cilj“.
Sudije na prvoj utakmici serije biće Saša Pukl, Uroš Obrknežević i Josip Radojković. Igra se na tri pobede.
Tok prve utakmice finala pratite večeras na Sputnjiku.
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
SPORT
Obradović: Bilo bi dobro i za Evroligu da Partizan bude deo elite
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala