- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dončić se ispromašivao – Golden Stejt u šestom finalu od 2015.

© AP Photo / Jeff ChiuLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
Košarkaši Golden Stejta iskoristili su prvu meč loptu pred svojim navijačima i plasirali se u veliko finale NBA lige preko Dalasa - 120:110. Borio se Luka Dončić, ali nije mogao sam protiv nadahnutih Ratnika koji su potvrdili dominaciju, plasiravši se u šesto finale od 2015. godine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Od starta susreta Golden Stejt pokazao je gostima iz Teksasa ko je gazda i to da ni po koju cenu ne žele da se igra i šesti meč.
Uvodna deonica pripala je Kariju, Tompsonu i ekipi rezultatom 28:23, da bi do odlaska na veliki odmor razlika porasla na dvocifrenu - 69:52.
Dalas je predvođen Lukom Dončićem koji je susret okončao sa 28 poena uz devet skokova i šest asistencija uspeo jedino da „istopi“ dvocifrenu prednost u trećoj četvrtini, ali je to bilo kratkog daha, ujedno i sve od Maveriksa u petom meču finala Zapadne konferencije.
Klej Tompson bio je centralna figura susreta. Nemilosrdno je terorisao mrežicu Dalasa i na kraju je pored njegovog imena bio ispisan učinak od 32 poena uz dva skoka i tri asistencije.
Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica ugradio je sebe u trijumf sa pet poena uz šest skokova i tri asistencije, dok s druge strane Boban Marjanović u taboru Dalasa nije dobio priliku.
Pored raspucanog Kleja, prva zvezda Stef Kari mogao je da odmori, ujedno i da razigrava saigrače. Imao je 15 poena uz devet asistencija i tri skoka.
Jedan od „iks faktora“ rutinske pobede Voriorsa bio je Kevon Luni koji je dominirao u skok igri. Imao je sedam ofanzivnih i čak 11 defanzivnih skokova.
Dončić je uzeo veliki broj šuteva uz izuzetno nizak procenat preciznosti. Uprkos činjenici da je sa 28 poena bio najefikasniji akter Dalasa, šutirao je 10/28 iz igre, a pogodio je svega tri trojke iz čak 13 pokušaja.
Za MVP-ja finalne serije Zapada izabran je Stef Kari koji će imati priliku da zaigra i šesto veliko finale NBA lige, gde se pridružio velikanima poput Vilta Čemerlejna, Karima Abdul Džabara, Medžika Džonsona, Bila Rasela, Tima Dankana i Lebron Džejmsa.
Ratnici će takođe imati priliku da posle dvogodišnjeg posta ponovo biju bitku za četvrti šampionski prsten u poslednjih osam godina.
Ono što Golden Stejtu ide u prilog jeste da će imati sedam dana za odmor, dok čekaju rasplet u finalu Istočne konferencije gde Boston ima prednost protiv Majamija rezultatom 3:2 u seriji.
Ukrajinska zastava koju su odmili da drže košarkaši Zvezde uoči utakmice između domaćeg Žalgirisa i crveno-belih u Evroligi u litvanskom Kaunasu - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
SPORT
Neverovatna odluka: Vređali Srbiju, a kazna im se smanjuje
Džejson Tejtum - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
SPORT
Boston na korak do finala
Košarkaši Luka Dončić i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
SPORT
Evropljani i dalje gospodare Amerikom – Jokić i Dončić u prvom timu NBA lige!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala