- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Evropljani i dalje gospodare Amerikom – Jokić i Dončić u prvom timu NBA lige!

© AP Photo / David ZalubowskiKošarkaši Luka Dončić i Nikola Jokić
Košarkaši Luka Dončić i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Nikola Jokić i Luka Dončić, Evropljani koji gazduju američkom košarkom, po drugu godinu zaredom izabrani su u prvi tim NBA lige. Među njima se našao i još jedan igrač iz Starog kontinenta, a reč je naravno o Janisu Adetokumbu iz Milvoki Baksa.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Najjača košarkaška liga sveta objavila je imena igrača tri najbolja tima lige u sezoni 2021/22, koja su glasanjem izabrali priznati novinari magične igre pod obručima.
Baš kao i prošle godine u prvom timu našla su se trojica igrača iz Evrope. Srpski majstor košarke Nikola Jokić, prva zvezda Dalasa - čudesni Slovenac Luka Dončić i fizički superiorni i dominantni Grk Janis Adetokumbo na poziciji visokog krila.
Jokić je prvi centar NBA lige, a Dončić plejmejker. Sa pomenutim tri-fantastikom, među idealnih pet našli su se još Devin Buker, bek Finiks Sansa i Džejson Tejtum krilo Bostona. Njih dvojica su jedina dva Amerikanca među pet najboljih.
Interesantno, Adetokumbo je dobio maksimalnih 100 glasova od novinar za ulazak u prvi tim, dok su Jokić i Dončić dobili po 88 glasova.
Preostalih 12 novinara videlo je Srbina i Slovenca u drugom timu lige. Inače, ovo je i Jokiću i Dončiću po treći put u karijeri da su izabrani u prvi tim NBA, dok je Adetokumbu ovo četvrti uzastopni put da dobija laskavo priznanje.
Interesantno, ovo je najmlađi NBA tim u poslednjih 67 godina. Prosek "kvare" lider Denvera Nikola Jokić i as Milvokija Adetokumbo, s obzirom na to da obojica imaju po 27 godina i da su najstariji.
Buker ima 25, Tejutm 24, a Dončić 23 godine.
Svi članovi prvog NBA tima dobiće kao nagradu kristalnu loptu.
Kada su u pitanju preosta dva tima, u drugom su se našli: Džoel Embid (Filadelfija), Dža Morant (Memfis), Kevin Durent (Bruklin), Stef Kari (Golden Stejt), Demar DeRozan (Čikago).
Idealna petorka trećeg tima NBA glasi: Karl Entoni Tauns (Minesota), Lebron Džejms (L.A. Lejkers), Kris Pol (Finiks), Trej Jang (Atlanta), Paskal Siakam (Toronto).
Luka Dončić Stef Kari - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
SPORT
Kraj je kad Dončić kaže – Dalas izbegao „metlu“ /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
SPORT
Da li će „zmija u džepu“ jedne porodice pokvariti Jokićeve snove?
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
SPORT
NBA stiže u Pariz
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala