- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraj je kad Dončić kaže – Dalas izbegao „metlu“ /video/

© AP Photo / Jed JacobsohnLuka Dončić Stef Kari
Luka Dončić Stef Kari - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Košarkaši Dalasa predvođeni Lukom Dončićem uspeli su da upišu prvu pobedu u finalnoj seriji Zapadne konferencije protiv Golden Stejta – 119:109, i sada je rezultat 3:1 za Ratnike.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Maestralni Slovenac ubacio je 30 poena uz 14 skokova i devet asistencija. S druge strane, Stef Kari postigao je 20 poena, dok je srpski reprezentativac Nemanja Bjelica na svom kontu imao četiri poena uz tri skoka i isto toliko asistencija za 15 minuta provedenih na parketu.
Srpski centar iz redova Maveriksa Boban Marjanović nije ulazio u igru.
Dalas je odlično otvorio susret i pokazao je da neće dozvoliti favorizovanom timu iz Kalifornije da slavi s ubedljivih 4:0 u seriji. Donćić, Fini-Smit i ostatak ekipe iz Teksasa nipošto nije želeo da dozvoli da bude ponižen i uspeo je da izbegne "metlu".
Uvodna deonica pripala je Dalasu rezultatom 28:24, dok je prednost u drugoj dodatno porasla i domaći tim otišao je na veliki odmor s dvocifrenom prednošću i to sa plus 15 poena - 62:47.
Već tada se naslućivalo da Mavsi ni po koju cenu neće dozvoliti da pred svojim navijačima izgube i drugi meč i da neslavno okončaju seriju, bez pobede u dvoboju sa Stefom Karijem, koji je po običaju bio najefikasniji akter među Ratnicima.
Ubacio je Stef 20 poena, imao pet skokova i osam asistencija, ali je to bilo premalo za motivisane Mavse, predvođene raspoloženim Dončićem.
Pogađao je Slovenac iz svih pozicija, asistirao, skakao i samo mu je jedno dodavanje nedostajalo da upiše tripl-dabl učinak.
Podršku je imao od Finija-Smita koji je postigao 23 poena uz šest skokova i dve asistencije za skoro 39 minuta provedenih u igri.
Rešio je Dalas u svoju korist i treću četvrtinu rezultatom 37:23, pa je u odlučujuću deonicu ušao sa kapitalnih 29 poena razlike.
To jednostavno nisu mogli da prokockaju, Ratnicima nije bilo spasa i povratka i susret je okončan rezultatom 119:109.
Peti meč zakazan je u noći između četvrtka i petka u Kaliforniji i Golden Stejt će pred svojim navijačima imati prvu meč loptu.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
SPORT
Da li će „zmija u džepu“ jedne porodice pokvariti Jokićeve snove?
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
SPORT
NBA stiže u Pariz
Džejson Tejtum - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
SPORT
Boston uz Tejtuma furiozno izjednačio protiv Majamija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala