- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Narodni recepti protiv oticanja nogu

CC0 / Pixabay / Masaža stopala
Masaža stopala - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
Pratite nas
Problem oticanja nogu i nakupljanja viška vode u organizmu, koji se sliva u noge i zglobove, rezultira otežavanjem redovnih svakodnevnih aktivnosti, uključujući i jednostavno hodanje koje postaje izuzetno bolno.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Usled fizioloških procesa, toplote, trudnoće, različitih abnormalnosti i oboljenja i loših životnih navika može doći do poremećaja ravnoteže između odnosa tečnosti u ćelijama i izvan ćelija. Posledično povećanje količine tečnosti izvan ćelija, dovodi do pojave otoka na različitim delovima tela.

Spasonosni recepti sa peršunom

Kašiku rukama isitnjenog peršunovog lista, prelijte sa 400 mililitara do 500 mililitara kipuće vode. Poklopite i ostavite preko noći, najmanje deset sati. Ujutro to procedite, pa dodajte sok od jednog limuna. Dobijeni čaj procedite u tri dela i popijte tokom dana.
Ovaj provereni stari recept primenjujte sve dok otok i bol potpuno ne nestanu.
Sve to ponovite i narednog dana. Čaj treba da se pije dva dana zaredom, a zatim se pravi pauza od tri-četiri dana.
Za drugi recept potrebno je oprati 60 grama svežeg peršuna pod mlazom mlake vode, a zatim ga sitno iseckajte. Za pripremu napitka možete koristiti i blender. Nakon peršuna, iscedite sok jednog limuna i pri tome odstranite koštice. Zatim dodajte 250 mililitara vode pa izmiksajte sve zajedno.
Ovako pripremljen napitak konzumirajte pet dana za redom, a onda pravite pauzu od najmanje deset dana. Posle toga možete opet početi piti napitak pet dana pa opet pauza.
Sledeći put iseckajte koren peršuna, a zatim ga prelijte istom količinom kipuće vode. Poklopite i ostavite da stoji tokom cele noći. Opet procedite, dodajte limunov sok i opet pijte triput dnevno.
Nemojte dodavati nikakav šećer, niti med, pa čak ni steviju. Sve ponovite i narednog dana. Ovaj recept primenjujte sve dok otok i bol potpuno ne nestanu, preneo je portal „Magazin novosti“.
Lavanda - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
DRUŠTVO
Lak način za ublažavanje teskobe i napetosti na prirodan način
krompir - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
DRUŠTVO
Sok od krompira: Čuvar zdravlja i lepote tela
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala