- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Cicipas „preživeo“ – od ivice ambisa do drugog kola Rolan Garosa

© AP Photo / Daniel ColeStefanos Cicipas
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Grčki teniser Stefanos Cicipas izbegao je šokantnu eliminaciju već u prvom kolu Rolan Garosa. Gubio je 2:0 u setovima od Italijana Lorenca Musetija, da bi na kraju uspeo da se vrati s ivice ambisa i da slavi 3:2, po setovima (5:7, 4:6, 6:2, 6:3, 6:2) i tako se posle borbe od tri sata i 33 minuta plasira u drugog kolo Grend slema u Parizu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Naredni rival Cicipasu biće Zdenek Kolar koji je izbacio Luku Puja.
Malo je nedostajalo da publika u Parizu na samom startu drugog Grend slema u godini vidi šokantnu i preranu eliminaciju velikog favorita.
Svakako je to Stefanos Cicipas bio u dvoboju sa Musetijem. Italijan koji je 66. na ATP listi poveo je posle velike borbe sa četvrtim reketom sveta sa velikih 2:0 u setovima, 7:5, 6:4, ali je onda do izražaja došla mentalna snaga Grka i fizičke predispozicije.
Nije pao, uprkos velikom zaostatku i činjenici da ga samo još set deli od povratka kući. Zaigrao je daleko bolji tenis i bez većih problema je uspeo da osvoji treći, odnosno svoj prvi set s ubedljivih 6:2, za svega 27 minuta igre.
Već tada se moglo naslutiti da je Museti taj koji je u problemu, uprkos činjenici da je i tada vodio 2:1 u setovima.
I u četvrtom je bio dominantan Grk, koji je već u drugom gemu "ukrao" servis Italijanu i uspeo je da povede 2:0. Usledio je rutinski gem na sopstveni servis, da bi u petom gemu dozvolio da Museti vrati brejk - 2:3.
Ipak, već u sledećem Cicipas ponovo stiže do brejka, koji će biti krucijalan za dobijanje četvrtog seta i izjednačenje - 2:2.
A onda totalna dominacija četvrtog tenisera planete koji je sa dva brejka u potpunosti "slomio" indisponiranog Italijana Musetija, trasirajući sebi put u drugog kolo gde ga čeka Zdenko Kolar koji je prethodno izbacio Luku Puja.
Danil Medvedev na turniru u Akapulku - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
SPORT
Šta ima logiku, a šta nema – Medvedev je bio jasan
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
SPORT
„Izgubio sam glavu, nikad više!“ – Rubljov se kaje zbog izliva besa /video/
Rafael Nadal, španski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
SPORT
Amerikanka hrabrija od Nadala: „Diskriminacija neće biti tolerisana!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala