- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanka hrabrija od Nadala: „Diskriminacija neće biti tolerisana!“

© AP Photo / Christophe EnaRafael Nadal, španski teniser
Rafael Nadal, španski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Rafael Nadal, španski teniser ostao je suzdržan na odluku ATP-a da ukine bodove sa Vimbldona iako će mnoge njegove kolege zbog toga ispaštati. Sa druge strane Sloun Stivens, američka teniserka otvoreno je govorila i objavila je da je saglasna sa odlukom VTA.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nadal je, potpuno iznenađujuće, rekao da nema mišljenje o aktuelnoj situaciji u svetskom tenisu.
„Nemam mišljenje o tome. Problem sa igračke strane je uvek isti. Sa strane turnira uvek jedna osoba donose odluku, a ostatak ljudi koji vodi događaj prati tu odluku. Na našem Turu svaki igrač ima drugačije mišljenje i zato nikad ne postignemo stvari koje bismo mogli da smo zajedno. Nebitno je da li svi imamo drugačije mišljenje. Na kraju je važan onaj ko donosi odluke. Da li se ja slažem ili ne sa tim, to danas nije bitno“, istakao je Nadal.
Španac je potom potpuno promašio poentu i osvrnuo se na odluku ATP, a ne Vimbldona da suspenduje ruske i beloruske takmičare, što je i iniciralo problem sa bodovima.
„Bord ATP-a donosi odluku i kada je doneo odluku, ja neću biti igrač koji će doći ovde i staviti ih u tešku situaciju zbog te odluke. To je moj pogled na to“ jasan je bio Nadal.
Igrač sa najviše Grend slem titula u karijeri odbio je da kao takav podigne glas i ukaže na nepravdu.
„Mi igrači nismo dovoljno dobro pripremljeni da donosimo važne odluke, jer je ovo individualni sport i svako ima svoj lični pogled, zavisno od toga koliku zaradu dobijaju od ATP pozicije. Razumem obe strane, poštujem i poziciju Vimbldona, ali sa druge strane poštujem i ATP i to što oni štite svoje članove. Nije stvar u tome da jedni rade negativnu stvar, a drugi dobro. Svi su na pola“, zaključio je Nadal.
Sa druge strane, Amerikanka Sloun Stivens bila je direktna i otvorena.
„Mislim da kada pogledate principe i šta predstavlja naše takmičenje, diskriminacija nikada neće biti tolerisana, a diskriminacija je nešto što se upravo događa", istakla je Stivens.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
SPORT
'Alo, 'alo – „srpski vuk“ je probudio Pariz!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala