- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta ima logiku, a šta nema – Medvedev je bio jasan

© AP Photo / Eduardo VerdugoDanil Medvedev na turniru u Akapulku
Danil Medvedev na turniru u Akapulku - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser kome je političkom odlukom zabranjeno da učestvuje na narednom Vimbldonu, tokom Rolan Garosa je komentarisao reakciju ATP da ukine bodove sa predstojećeg turnira u Londonu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Medvedev se našao u nelagodnoj poziciji, zajedno sa ostalim ruskim i beloruskim takmičarima zbog političke odluke Vimbldona da ih suspenduje – „kako bi se smanjio ruski uticaj“, šta god to značilo.
Medvedev se za to vreme takmiči na Rolan Garosu, turniru koji se igra na šljaci, a što njemu nije najomiljenija podloga.
„Pre svega, želim da se fokusiram na Rolan Garos jer je mnogo toga rečeno o Vimbldonu i svemu. Znate za odluku ATP, nije lako to komentarisati, ali kada se pogleda objašnjenje, jasno je da ima logike u njihovoj odluci. Logiku ne nalazim u odluci Vimbldona. Ne kažem da je odluka ispravna, ali je bar objašnjena i nalazim to logičnim“, naveo je Medvedev.
Situacija je, kako je rekao Medvedev, veoma čudna – odlukom ATP da ukine bodovanje za Vimbldon on će postati prvi teniser sveta, s obzirom na to da će Novak Đoković ostati bez 2.000 poena osvojenih prošle godine.
„Situacija je veoma čudna. Da budem iskren, kao što sam rekao poslednji put, voleo bih stvarno da igram na Vimbldonu. Volim Vimbldon. Voli da igram na travi. Igraću na travi posle Rolan Garosa. Ako ne mogu, pripremaću se za naredne turnire, pratiću šta se dešava. Ako nema poena, ako postane broj jedan, sjajno za mene. Ako ih bude bilo i ako ne postane broj jedan, neću biti razočaran. Šta je tu je. Ne mogu da promenim neke odluke, bilo ATP-a, bilo Vimbldona", rekao je Medvedev.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
SPORT
Srbi uspešni – Medvedev se vratio na pobednički put
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala