- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija pozdravlja predlog Kine o proširenju BRIKS-a

© Fotohost-agentstvo brics-russia2020.ru / Uđi u bazu fotografijaLogo BRIKS-a
Logo BRIKS-a - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Ruska Federacija pozdravlja predlog Kine za proširenje grupacije rastućih svetskih ekonomija poznatije kao BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička republika), ali smatra da je preuranjeno imenovati potencijalne kandidate za pridruživanje asocijaciji, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Proširenje petorke BRIKS-a, nesumnjivo zavređuje punu pažnju asocijacije. Ove godine je kineski predstavnik u BRIKS-u predložio da se intenzivira rad na tome i mi podržavamo tu inicijativu“, istakla je ona na brifingu.

Istovremeno, Zaharova je naglasila da smatra preuranjenim da se imenuju potencijalni kandidati i da je tema o proširenju obimna i višestruka.
„Ova tema nije tako jednostavna kao što se čini. Predstoji određivanje ključnih parametara ovakvog procesa, formiranje u okviru BRIKS-a, postizanje koncenzusa o standardima, kriterijumima i proceduri pridruživanja novih članova“, objasnila je ona.
Kako je dodala, još je rano otkrivati detalje tog procesa.
Prethodno je kineski državni savetnik i ministar spoljnih poslova Vang Ji izjavio da Kina želi da proširi grupaciju BRIKS.
BRIKS je grupacija koju čini pet zemalja (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika). Organizacija je osnovana 2006. godine u okviru Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.
Lideri BRIKS-a na samitu u Brazilu - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
RUSIJA
Njima Amerika ne komanduje: Kina predložila proširenje BRIKS
Logo BRIKS-a - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
RUSIJA
Ruski ministar pozvao BRIKS da otvore pogone za preradu nafte i gasa
Logo organizacije BRIKS - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Moskva: Zemlje BRIKS-a činiće okosnicu novog svetskog poretka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala