- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Zemlje BRIKS-a činiće okosnicu novog svetskog poretka

© Foto : Fotohost-agentstvo brics-russia2020.ru / Uđi u bazu fotografijaLogo organizacije BRIKS
Logo organizacije BRIKS - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Zemlje BRIKS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika) činiće jednu od okosnica novog svetskog poretka koji se formira, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov za televiziju „RT“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Smatram da će zemlje BRIKS-a, koje čine skoro polovinu svetske populacije i značajan deo svetskog BDP-a, biti jedna od okosnica novog svetskog poretka koji se formira“, istakao je Rjabkov.

Po njegovim rečima, zemlje BRIKS-a igraju značajnu ulogu u zaštiti međunarodnog prava i borbi protiv sankcione politike zapadnih zemalja.
„Znamo da svaka zemlja ima svoje nijanse kada je reč o problemima sa kojima se suočavamo, ali sada smo ujedinjeni u zaštiti međunarodnog prava, ujedinjeni u naporima da prevaziđemo proizvoljne, nezakonite, jednostrane sankcije koje su postale jedini instrument spoljne politike u SAD i drugim zemljama“, naglasio je diplomata, konstatujući da Zapad vodi hibridni rat protiv Rusije.
Rjabkov je naglasio da Moskva radi na uspostavljanju kontakata sa svim zemljama koje su zainteresovane za saradnju.

Specijalna vojna operacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio početak specijalne vojne operacije čiji je cilj denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine. Kao odgovor na vojnu operaciju, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala. Sa svoje strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su strane kompanije koje odbijaju da posluju sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad stvara.
Dolar i američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
RUSIJA
Amerika nije više hegemon, stvoreni su drugi centri moći
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Kine Si Đinping na samitu BRIKS-a u Sjamenu - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
EKONOMIJA
Ustanak BRIKS-a i odumiranje petrodolara: Dolazi novi svetski monetarni poredak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala