- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Šef Evropske centralne banke: Kriptovalute ne vrede ništa

© AP Photo / Olivier MatthysKristin Lagard
Kristin Lagard - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Predsednica Evropske centralne banke (ECB) Kristin Lagard smatra da kriptovalute ne vrede ništa.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Moja veoma skromna procena je da to ništa ne vredi“, rekla je Lagardova o kriptovalutama u intervjuu za holandsku emisiju „Koledž Tur“ koja je emitovana u nedelju, prenosi Si-En-Bi-Si.
„To se ne zasniva ni na čemu“, dodala je ona. „Ne postoji ni osnovna imovina koja bi delovala kao sidro sigurnosti“.
Lagardova je pozvala kreatore globalne politike da uvedu pravila kako bi zaštitili neiskusne investitore koji ulažu u digitalnu imovinu. Kriptovalute, posebno bitkoin, ove godine je izgubio više od polovine svoje rekordne vrednosti iz novembra 2021.
„Zabrinuta sam za one ljude koji misle da ih na kraju čeka nagrada, koji nemaju razumevanja za rizike, koji će sve to izgubiti i koji će biti strašno razočarani, zbog čega verujem da to treba regulisati“, rekla je Lagardova.
Skepticizam bivše šefice Međunarodnog monetarnog fonda prema kriptovalutama nije nov. Ona je ranije izrazila zabrinutost zbog uticaja digitalnih valuta na životnu sredinu, kao i njihove potencijalne upotrebe u pranju novca i izbegavanju sankcija, prenosi „Blic biznis“ pozivajući se na „Bonitet“.
Njeni najnoviji komentari stižu u vreme pojačanog ispitivanja kripto tržišta dok regulatori reaguju na posledice kolapsa TerraUSD-a, kontroverznog takozvanog stejblkoina koji je trebalo da uvek vredi 1 dolar, piše Si-En-Bi-Si.
Nekoliko centralnih banaka radi na sopstvenim virtuelnim alternativama gotovini kao odgovor na brzi rast digitalnih valuta a ECB je jedna od njih. Digitalni evro bi se u velikoj meri razlikovao od privatnih kriptovaluta, rekla je Lagardova.
Evrozona - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
EKONOMIJA
Da li će evro dobiti svog digitalnog dvojnika koji neće biti kriptovaluta /video/
Bitkojn - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
EKONOMIJA
Jedna od najmoćnijih osoba u svetu kriptovaluta ne veruje u budućnost bitkoina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala