- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Jedna od najmoćnijih osoba u svetu kriptovaluta ne veruje u budućnost bitkoina

© AP Photo / Mark LennihanBitkojn
Bitkojn - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
Pratite nas
Sem Benkman-Frid, osnivač i glavni izvršni direktor menjačnice kriptovaluta FTX, kaže da ne veruje da bitkoin ima budućnost kao mreža za plaćanje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Bitkoin je tokom protekle nedelje došao do najnižeg nivoa vrednosti od decembra 2020. godine, nakon što je došlo do kolapsa stejblkoin TerraUSD uz ogromne gubitke na tržištu kriptovaluta. Bio je to najgori pad vrednosti te valute od 2018. godine, kad je izgubio 80 odsto, piše „ITBizCrunch“ a prenosi „Bonitet“.
Benkman-Frid takođe kritikuje najpoznatiju svetsku kriptovalutu zbog neefikasnosti i visokog troška zbog negativnog uticaja na životnu okolinu.
Kao alternativu je predložio mrežu sa dokazom o udelu, za koju bi učesnici mogli da kupe tokene kako bi joj mogli pristupiti. Što više tokena imaju, to više mogu da rudare. Takve su mreže nužne kako bi kriptovalute postale opšteprihvaćen oblik plaćanja jer su jeftinije i troše manje energije.
On smatra kako bitkoin ne treba da nestane. Mogao bi u budućnosti da posluži kao imovina, roba i način skladištenja vrednosti, slično kao što se danas koristi zlato.
FTX je osnovan 2019. godine, a u februaru ove godine dobio je novu rundu investicija, nakon čega je njegova procenjena vrednost porasla na 32 milijardi dolara. Lično bogatstvo tridesetogodišnjeg Benkman-Frida je, prema proceni časopisa „Forbs“, oko 21 milijardu dolara, a smatraju ga i za jednu od četiri najmoćnije osobe u svetu kriptovaluta, preneo je „Investitor“.
Bitkoin - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
EKONOMIJA
"Smak sveta" na tržištu kriptovaluta
Kriptovalute - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
EKONOMIJA
Panična rasprodaja na kripto berzama: Bitkoin pao ispod 27.000 dolara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala