- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Istorija: U Kataru sude dame

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Po prvi put u istoriji dugoj 92 godine na Svetskom prvenstvu u fudbalu za muškarce utakmice će suditi ženske sudije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U Kataru će biti napisana istorija fudbala jer će Jamašita Jošimi, Stefani Frapart i Salima Mukansanga biti prve dame koje će suditi na Svetskom prvenstvu za muškarce.
„Kao i uvek, standard koji koristimo je kvalitet na prvom mestu, a izabrane sudije predstavljaju najviši nivo na svetu“, rekao je Pjerluiđi Kolina, predsednik Sudijskog komiteta FIFA.
FIFA je na svom sajtu u četvrtak objavila da je izabrala 36 sudija, 69 pomoćnika i 24 sudije.
Od šest žena, Stefani Frapart iz Francuske, Salima Mukansanga iz Ruande i Jamašita Jošimi iz Japana, sudile su, dok su pomoćnice bile Neuza Bek iz Brazila, Karen Diaz Medina iz Meksika i Ketrin Nezbit iz Amerike.
One zaslužuju da budu prisutne na Svetskom prvenstvu jer nastavljaju da rade na veoma visokom nivou“, istakao je Kolina.
Frapart koja je među sudijama u Kataru, bila je i prva žena koja je sudila na Evropskom prvenstvu. Takođe je bila prva žena koja je sudila Ligu šampiona i kvalifikacije za Mundijal.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
SPORT
U Rožajama navijači jurili igrače Nikšića
Zlatan Ibrahimović - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
SPORT
Četiri uslova da bi se bilo – Zlatan! /video/
Kadeti Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
SPORT
Herojski remi srpskih dečaka protiv Španije!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala